Anadolu Gençlik Derneği Cuma Namazı çıkışı helva dağıttı

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi, Ahilik Haftası münasebetiyle Cuma namazı çıkışı yaptığı basın açıklamasının ardından helva ikramında bulundu.

7. Ahilik Kültür Haftası kutlamaları kapsamında Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi Cuma namazı çıkışı ahilik haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. AGD adına basın açıklamasını okuyan Muhiddin Öztopaloğlu, “Ahilik toplumda yaşayan herkesi birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, dost edindirilen ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgudur. Ahiler bir toplumda fertleri birleştiren müşterek kıymetler olmadığında ve bağlar kurulmadığında veya sahip olunan değerler kaybedildiğinde, görünüşteki bütünlüğe rağmen, birliğin bozulacağı toplumun içten içe parçalara ayrılacağı bilincindeydiler.

Ahiliğin asıl amacı toplumun topyekün kalkınmasıdır. Ahilik şımarıklığa, israfa, tembelliğe ve miskinliğe karşıdır. Yani maddi zenginlik, manevizenginlikle birlikte olmalıdır. Ülkemizde yaklaşık yirmi üç milyon çalışan genç bulunmaktadır. Bu gençlerimize eline, diline, beline sahip olmak olarak özetlenen ahilik anlayışı mutlaka öğretmeliyiz. Çalışan genç emeğinin hakkını alın teri kurumadan alabiliyorsa, iş veren çalışanın hakkını gözetip onları koruyabiliyorsa, aile, toplum, bir şehir ve tüm ülke adalet ve hak üzerine olduğu için huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir yer olur. Ahilik kutlamaları nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği olarak tüm gençlerimizi önce ahlak ve maneviyat ilkemizle çalışmalarımıza katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından vatandaşa helva dağıtıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]