Anadolu Aslanları Kuzuluk'ta

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), İhlas Kuzuluk Kaplıca evlerinde toplandı. Hedeflerinin ülkedeki gelir ve yatırım adaletsizliğinin önüne geçmek olduğunu ifade eden ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, bu amaçla eğitim ve planlama çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Toplantıdaki ana hedeflerinin 5. dönemde yapılacak çalışmaların raporlanmasını ve planlamasını sağlamak olduğunu belirten ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, 2008-2009 yılı çalışmalarını da takvimlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Koca, “Bu amaçla bir araya gelip, ortak dili ve ortak aklı kullanarak yeni hedefler çerçevesinde asli vazifemiz olan bölgesel kalkınmanın genel çalışmasını yapmak istiyoruz. Son yapılan çalışmaya göre Güneydoğu Anadolu'daki bir vatandaşımızın gelir seviyesi, Marmara bölgesindeki bir vatandaşımızın gelirinden 20 kat daha düşük. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Verginin yüzde 50'si Marmara bölgesinden çıkıyor. Halbuki ülkemizde 81 il var, bu geliri tüm Türkiye'ye yayarsak, ülkenin refahı için çalışmış oluruz. Aksi takdirde sadece kendimizi kandırırız. Bu dengesizliği mutlaka ortadan kaldırmalıyız. Ülkede bugün yarım kalan 5 bine yakın yatırım var. Bu hızla devam edersek, 2008 yılı bütçesini hesap ederek söylüyorum, bu yatırımları tamamlamak için devlet olarak 60 ile 80 seneye ihtiyacımız var. Bu yatırımların tamamlanabilmesi için acilen özel sektör-devlet işbirliğine geçmeliyiz” dedi.

Amaçlarının eğitimden gelişime kadar bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Koca, çarpık yapıyı düzeltmek için gönül birliğiyle hareket başlatarak, 70 milyona mutluluk vermek olduğunu ifade etti.

Bu 5 bin projenin yatırım zafiyeti olduğunu ve gelecek profilini çok iyi önlerine koymak zorunda olduklarını da söyleyen Koca, “Bu yarım kalan projelerle istihdama katkıda bulunabiliriz. 5 bin atıl proje, 70 milyon insanımızın üzerine vurulmuş israftır” dedi.

Ülkenin projeler mezarlığı olmaması gerektiğini de söyleyen ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Marmara bölgesinin dışındaki tüm bölgelerde bu hatanın yapıldığını, yarım kalan projelerin tamamlanması için Devlet-Millet işbirliğine olan ihtiyacı yineledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]