Ana İsale Hattı Yine Patladı

Serdivan ilçesinde şehre içme su sağlayan ana isale hattı patladı. Onarım çalışması tamamlanıncaya kadar kent merkezi ile Erenler ilçesine su verilemeyeceği öğrenildi.

Serdivan ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'ndeki içme suyu tesislerinden şehre su taşıyan ikinci isale hattındaki 1200'lük aspes borulardan biri saat 10.30 sıralarında, henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü patladı. Beşevler mevkiindeki patlamanın ardından isale hattındaki su kesildi.

Çamur, Emniyet Şeridine Aktı

Bu arada, patlayan isale hattından çıkan su ve sürüklediği çamur birikintisi, D-100 karayolunun emniyet şeridine aktı. Akan çamur, karayolunun yağmur suyu kanalını doldurdu. Trafik ekipleri, su ve çamurun karayoluna akması ihtimaline karşı önlem aldı. Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) ekipleri, isale hattında onarım çalışması başlattı.

Erenler'e Su Yok!

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci isale hattındaki 1200'lük borunun yağışlar sonrası toprağın yumuşaması sebebiyle patladığını söyledi.

Patlayan boruyu çelik boruyla değiştirmek için çalışma başlattıklarını kaydeden Keleş, çalışmalar nedeniyle kent merkezi ile Erenler ilçesine su verilemeyeceğini bildirdi.

Depolar, Yüzde 50 Seviyelerinde

Keleş, şunları söyledi:
"Patlamanın ardından ekiplerimiz hızla onarım çalışmasına başladı. Şehrin büyük bir bölümüne Maltepe'deki depolarımızdan su vereceğiz. Depolarımız şu an yüzde 50 seviyelerinde. Erenler ilçesi ile kent merkezine onarım çalışması tamamlanana kadar su veremeyeceğiz. Çalışılacak yer rahat bir alan. Onarımı saat 19.00'a kadar bitirmeye çalışacağız." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]