Amerikalı Damat Ehliyet İçin Ter Döktü

Evlenerek Sakarya'ya yerleşen Amerikalı damat, motosiklet tutkusu nedeniyle Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları sınavına girdi.

DRC Bezek Kauçuk fabrikalarının sahibi Rauf Bezek'in kızı Aslıhan Bezek'le evlenerek Sakarya'ya yerleşen Amerikalı Todd Passman, motosiklet ehliyeti için sınava girdi. Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nde sınava giren Tood Passman'a Türkçe soruların okunmasında sınav komisyonu tarafından görevlendirilen yeminli İngilizce tercümanı yardımcı oldu. Kısa bir süre önce Sakarya'ya yerleşen 35 yaşındaki Amerikalı damat A2 ehliyeti yazılı sınavında Motor Tekniği ve Araç Bilgisi dersinin sorularını cevaplandırdı.

Yedek salonda tek başına sınava alınan ve avukatlık yapan Amerikalı Todd Passman İngilizce tercümanın yaptığı çevirilerle sorulara 45 dakikalık süre içinde cevap verdi. Eşi Aslıhan Bezek Passman'ın babasına ait Karaçam Köyü'ndeki Kauçuk fabrikasında müdür olarak göreve başlamasıyla Sakaryalı olan Amerikalı enişte Todd Passman, motosikletle gezmeyi çok sevdiğini belirterek sürücü belgesi almak için sınava girdiğini söyledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]