Amatör Spor Haftası Hendek'te kutlandı

Hendek İlçe Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği “Amatör Spor Haftası” etkinliği amatör sporcular, amatör spora destek veren vatandaşlar ve geçmişte amatör kulüplerde başkanlık yapmış kulüp başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Hendek Kapalı Spor Salonu önünde başlayan etkinlikte Hendek Belediyesi Çocuk Bandosu’nun, Gençlik Marşı eşliğinde gençler Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak Muammer Sencer Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanı’na yürüdüler. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla, Hendek Spor İlçe Müdürü Feyzullah Köstereli tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Çelenk sonrası Hendek Spor İlçe Müdürü Feyzullah Köstereli, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Köstereli: "Amatör sporcularımızın bu haftasını canı gönülden kutluyorum"

Köstereli, konuşmasında, “1-6 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası olarak ilan edildi ve sporun başlangıcı olan, emeğin fazlasıyla hissedildiği yer amatör sporcularımızın hatırlanması, anılması ve en önemlisi böyle bir vefayı göstermesi noktasında önemsediğim bakanlığımın bu kararını kutluyorum, tebrik ediyorum. Amatör sporcularımızın bu haftasını canı gönülden kutluyorum. Sporcularımıza hayırlı olsun diyorum. Amatör spor sadece sporcuların yaptığı bir hadise değil bütün halkımızın yaptığı spor faaliyetleri bu kapsam içerisinde değerlendirilmelidir“ dedi.

İlçe halkına müjde vermek istediğini ifade eden Hendek İlçe Spor Müdürü Köstereli, “Yeni yapılan 1500 kişilik Kapalı Spor salonumuzda sizlere 24 saat spor yapma imkanı sunuyoruz” diyerek ilçe halkını salonda spor yapmaya davet etti.

Cumhuriyet Alanındaki törenin sona ermesinden sonra sporcular Hendek Gençlik Merkezi’ne yürüdüler. Hendek Gençlik Merkezindeki yemek ikramı sonrası, Sakarya genelinde branşlarında başarılar elde etmiş olan sporculara başarı belgesi verilirken, Dünya, Avrupa, Türkiye şampiyonalarında başarı elde eden sporculara, antrenörlere ve kulüp başkanlarına da plaket verildi.

"Üç başpehlivan olarak tek amacımız Sakarya’ya ve Hendek’e altın kemeri getirmektir"

Amatör Spor Haftası etkinliklerine katılan Kırkpınar Başpehlivanı Ahmet Kavakçı bir konuşma yaparak, “Türkiye’de 70 başpehlivan var ve bunların üç tanesi Hendeklidir. Üç başpehlivan olarak tek amacımız Sakarya’ya ve Hendek’e altın kemeri getirmektir. Hendek’imiz de çok güzel kapalı spor salonu ve muhteşem 5 yıldızlı otel konforunda Güreş İhtisas Kulübü var. Bu güzel tesisleri bizlere kazandıran Sayın Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Büyük ihtiyaç hissettiğimiz yağlı güreş salonu çalışma sahası için de Başkanımız Ali İnci’den söz aldık. İlçemizde Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkartan çok değerli antrenörlerimiz, sporun içerisinden gelen ilçe spor müdürümüz, sporun içerisinden gelen Hendek Belediye Başkanımızın, olması nedeniyle, Hendekliler olarak çok şanslıyız. Biz inanıyoruz ki bu güzellikler içerisinde sporda başarısızlık diye bir şey yoktur. Ancak çok çalışmak vardır” dedi.

Başkan İnci: "Sporun her dalında her branşına destek veriyoruz"

Gecede konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, “Türkiye’de ilk defa Amatör Spor Haftası olarak düzenlenen hafta nedeniyle bu düşünceyi ortaya atan düşünce sahiplerini tebrik ediyorum. Bugün Türkiye’de aktif olarak 50 civarında başpehlivanın bulunduğu ülkemizde üç tanesinin Hendekli olmaları Hendek adına bir şereftir. Bu başarıları görmezden gelmek kör olmak demektir. 81 ilin, 1100 ilçenin bulunduğu ülkemizde, bu gençlerle, kulüplerimiz ve hocalarımızla gurur duyuyorum. Bizler de başarıları ödüllendiriyoruz. Avrupa Şampiyonlarına araç, Dünya Şampiyonlarına ev ve Olimpiyat Şampiyonlarımıza da dayalı döşeli ev vereceğiz dedik, biz sözümüzdeyiz. Büyük ihtimalle Hendek Olimpiyatlara sporcu yetiştiren yer olacak. Sporun her dalında her branşına destek veriyoruz. Yağlı güreşçilerimizin ihtiyaç duydukları salonunun inşasını yıl içerisinde yapacağız. Bu başarıların altında yatan tek gerçek birlik ve beraberlikten geçer. Bizler bu başarılara imza atıyorsak bunun altında kaymakamımız, spor hocalarımız, sporcularımızın imzaları vardır, başarımız buradan geliyor“ şeklinde konuştu.

Kaymakam Mustafa Ayhan ise yaptığı konuşmasında Hendek’in sporun her dalında başarılara uzandığını belirterek, “Hendek, inanıyoruz ki sporun başkenti olacaktır. Belediye başkanımızın sporu seven ve sporla birlikte hareket eden, sporcularımıza her zaman destek veren, başarılı sporcularımızı hazırlayan beden eğitimi öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Başarılı sporcular kolay yetişmiyor. Hendek bu konuda çok şanslı. Başarının anahtarı birlik, beraberlik ve çok çalışmaktan geçiyor. Sizler bunu başardınız, Allah’a şükür sporun her dalında başarılar elde etmiş gençlerle dolu. Sizler bizim gururumuzsunuz, geleceğimizsiniz. Bu sayede Hendek’in geleceğinin güzel ellerde olacağını görüyorum. İnşallah yarında sizler bu ilçeye birincilikler kazandıracak gençler yetiştireceksiniz” diyerek etkinliğe emeği geçenleri kutladı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]