Amatör ligde büyük hata!

Sakarya Süper Amatör Lig ekiplerinden olan Hendek ekibi Hacıkışlaspor önceki hafta alınan bir kararla küme düşürüldüğü açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından kararı değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) küme düşürülme kararını hatalı buldu ve Hacıkışlaspor'un tekrardan lige dönmesi kararını verdi.

Süper Amatör Lig'de önceki hafta oynanan Karapürçekspor-Hacıkışlaspor karşılaşmasında Hacıkışlasporlu futbolcuların müsabakanın hakemini darp etmesi gerekçe gösterilerek müsabaka tatil edilmişti. Bu olayın ardından Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Futbol İl Temsilciliği ile diğer amatör sporları temsilcililikleri bir toplantı düzenleyerek Hacıkışlaspor'un ligden düşürülmesine karar vermişti.

Önceki gün kararı değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu, küme düşürme kararını yanlış buldu ve Hacıkışlaspor'un tekrardan lige dönmesine karar verdi.

Küme düşürme kararının kendilerini mağdur ettiğini söyleyen Hacıkışlaspor Kulübü Başkanı Hayri Çolakoğlu, "Karapürçek maçı ve daha önceki bir maçta yaşanan gelişmeler nedeniyle bizi küme düşürdüler. İlk maçta bizim hakemlere en ufak bir temasımız bile olmadı. İkinci maçta ise istemediğimiz bir takım olaylar yaşandı. Fakat bu olaylarda çok fazla büyümeden yatıştırıldı. Ama maçın hakemi müsabakayı tatil etti. Yaşanan bu gelişmenin ardından amatör spor dernek ve temsilcilikleri bir araya gelip Hacıkışlaspor'u küme düşürme kararı aldı. Bizden herhangi bir savunma istenmeden böyle bir karar alındı. Biz bu karara itiraz ettik. Çünkü bize göre böyle durumlarda futbolcuya ceza verilir veya saha kapatma cezası verilir. Daha büyük olaylarda bile böyle bir karar alınmadı. Bizim yaptığımız itirazlar sonucu TFF kararın yanlış olduğunu söyleyerek tekrar lige dönmemize karar verdi. Fakat küme düşme olayının ardından tam 6 futbolcu takımdan gitti. Takımın en etkili oyuncuları çevredeki başka takımlara gitti. Ligde 9 maç daha var bunların 2'sini alsak ligde kalacağız. Ama şu anda elimizdeki kadroyla bunu başarmamız imkansız. Biz mağdur edildik. Neden böyle bir karar alındı bilmiyoruz ama köy takımı olmamız nedeniyle küme düşme kararının verildiğini düşünüyoruz"

Hukuki haklarını arayacaklarını söyleyen Çolakoğlu, "Bu adımın hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Bu bağlamda tüm hak ve sorumluluklarımızın peşinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz" şeklinde sözlerini noktaladı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]