"Aman SASKİ görmesin!"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni düzenleme yapılan çarşı içerisine Akyazı Belediyesi tarafından 2 adet sebil çeşme takıldı. 

Çarşı içi giriş ve çıkışına dekoratif çeşmeler yapılarak halkın hizmetine ücretsiz olarak açıldı.

Akyazı‘nın Büyükşehir’e bağlanmasıyla Su ve Kanalizasyon işleri SASKİ’ye devredilmiş ne olmuşsa bundan sonra olmuştu. SASKİ ilçe merkezinde bulunan hayrat çeşmelerin bir bir sularını keserek adeta halkı susuz bıraktı. İlk olarak merkez aile parkı arkasındaki su sebilini kesti. Esnafın yaz aylarında burada abdest alıyordu. Sonrasında Hastane Mahallesi\'nde yol üzerinde bulunan su hayratının suyunu kesti. Bu duruma Hastane Mahallesi esnafı tepki gösterse de dilekçe ve tepkileri sonuçsuz kaldı. Ardından Pazaryeri yolu üzerinde bulunan bir çeşmenin sularını kesti.  SASKİ konuyla ilgili suyun israf edildiğini ve amacı dışında kullanıldığını iddia etti.

Akyazı Belediyesi tarafından çarşı içerisi giriş ve çıkışına konulan çeşmeler olumlu karşılanırken, daha önceki durumlardan haberdar vatandaşlar “ SASKİ çeşmelerin aktığını görmesin” şeklinde daha önceki uygulamalara tepki gösterdiler.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]