Altın esnaflar belgelerini aldı

Adapazarı Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü tarafından ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren, tüm yasal yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getiren esnaflara “Altın Esnaf Belgesi” verildi.

Kahvehane, Berber, Lokanta ve Hamburger Salonu alanı olmak üzere 4 farklı dalda ödül verilen törene Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Ruhsat ve Denetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, Ruhsat ve Denetim Müdürü Kıymet İşbilir, Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı Hasan Alişan, Kahveciler Odası Başkanı Resul Karataş, Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız ve ilgili odaların yönetimleri katıldı.

DİŞLİ: “ESNAFIMIZA GÜVENİYORUZ”
Sorumluluklarını yerine getiren esnafı tebrik eden Başkan Dişli, “Tüm yasal yükümlülük ve sorumluluklarını yerine getirerek ‘Altın Esnaf Belgesi’ almaya hak kazanan esnaflarımızı kutluyorum. İşini layığıyla yerine getiren esnafımızı takdir ve teşvik etmek amacı ile farklı dallarda faaliyet gösteren esnaflarımızı ödüllendirmek istedik. Bu ödüllerimiz sadece birer sembol. Ben ilçemiz sın ırlarında faaliyet gösteren örnek esnaf sayımızın daha fazla olduğuna gönülden inanıyorum. Hepsine yollarının açık, kazançlarının bol olmasını diliyorum” dedi.

ALİŞAN, “SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ”
SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Bizi izleyen, gözlemleyen, puanlayan ve takdir eden bir belediyemizin olması bizi mutlu etti. Başkanımıza bu ince davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. O açıdan kimse bizi görmüyor izlemiyor demeyin. Siz işinizi fevkalade yaptığınız için ödüle layık görüldünüz. Ben inanıyorum ki, ilçe sınırlarında ödüle layık 4 değil yüzlerce altın esnafımız var. Biz Sakarya esnafı olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. İddia ediyorum günün yasalarına uygun, sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirerek hizmet veren başka bir il yok. AVM’lerin hızla arttığı bu zorlu süreç içinde yerel yönetimlerden de beklentilerimiz var. AVM’lerde kartın yoksa aldıklarının hepsini kasada bırakıyorsun. Ama küçük esnafımız öyle değil. Müşterisinin parası yoksa da aldığı malı ona verir para almaz. Bu açıdan küçük esnafa öncelik verilmesinde fayda var.Biz ne kadar güçlü olursak şehir de o kadar güçlü olur.” dedi.

UZUNÇARŞI İÇİN TEŞEKKÜR
Başkan Süleyman Dişli’yi hazırlattığı Uzunçarşı projesinden dolayı kutlayan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Uzunçarşı projesi ile Adapazarı esnafı kazanacak. Proje hayata geçtiğinde Sakarya’nın ticari merkezi Kapalı Çarşı olacak. Başkanımıza Adapazarı esnafına kazandırdığı bu proje için teşekkür ediyoruz.” dedi.

ALTIN ÖDÜL ESNAFLARI
Başkan Dişli konuşmaların ardından, Kahvehane dalında ödüle layık görülen Özcan Kahvehane Sahibi Güldane Balcı, Berber İş kolunda Kuaför Sezai Demir, Lokantacılık iş kolunda Uğur Koru, Lokantası İşletmecileri İlyas ve Beytullah Kurt ile Hamburger ve Pizza Salonu iş kolunda faaliyet gösteren Cafemix Sahibi Yusuf Güllü’ye ‘Altın Esnaf Belgesi’ belgelerini takdim etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]