Altı yıldır oğlunun katilini arıyor

4 Şubat 2008\'de öldürülen oğlunun faillerinin hâla bulunamamasına tepki gösteren 8 çocuk annesi Kezban Doğan, 6 yıldır oğlunun faillerinin bulunması için mücadele ediyor.

66 yaşındaki acılı anne Kezban Doğan, oğlunun neden ve kimler tarafından öldürüldüğünü bilmediğini anlatarak faillerin bulunmasıyla en azından içindeki acının biraz olsun hafifleyeceğini söyledi.

Olay, 4 Şubat 2008 tarihinde akşam saat 23.00 sıralarında 32 Evler Mahallesi Hızır İlyas Tepesi, Fındık Sokakta meydana geldi. İnşaat işçisi Ferhat Doğan (39), sokakta yürürken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Başına ve göğsüne aldığı 7 kurşunla ağır yaralanan Doğan, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.

"Oğlumun kimseyle alacak verecek meselesi yoktu"

Olayın üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen oğlunun katillerinin bulunamadığını anlatan anne Kezban Doğan, oğlunun ismi her geçtiğinde o günü yeniden hatırladığını anlattı. Torunu Salih İke (30) ile birlikte cinayetin aydınlatılması için sürekli girişimlerde bulunduklarını anlatan Kezban Doğan, şöyle konuştu: “Emniyete gidiyoruz ama katili bize soruyorlar. Ben bunu bilemem. Oğlumun kimseyle alacak verecek meselesi yoktu. Herkes çok severdi. Neden böyle bir olay onun başına geldi anlayamadım. Neredeyse 6 yıl oldu ve hâla kim veya kimler tarafından neden öldürüldüğünü bilmiyoruz. Emniyetten bize söylenen tek şey oğlumun 7 kurşunla öldüğü ve ceketinin cebine bir tane kurşun bırakıldığı. Oğlumun katili bulunsa en azından içimdeki acı biraz hafifler.”

“Allah kimseye evlat acısı vermesin hele böyle bir şekilde hiç vermesin” diyen Kezban Doğan, tek isteğinin oğlunu öldürenlerin bulunması olduğunu sözlerine ekledi.

"Ailecek psikolojimiz bozuldu"

Kezban Doğan’ın torunu Salih İke ise, dayısının 6 sene önce bir patika yolda öldürüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Saat 21.30 sıralarında kahvehaneden tek başına çıkmış evine giderken patika bir yolda öldürülmüş ve saat 23.00 sıralarında bulunmuştur. Çevrede evler olmasına rağmen olayın ne bir görgü tanığı ne de duyan var. Kimseyle sorunu olmayan kendi işinde gücünde bir insandı. Emniyet bu konu hakkında yıllardır bizi hiçbir şekilde aydınlatmadı. Emniyetin bu olayın üzerine yeterince düşmediğini düşünüyoruz. Bize aydınlatıcı hiçbir bilgi verilmedi. Dayım yerine zengin birisi öldürülmüş olsaydı faili şimdiye çoktan bulunurdu. Ailecek psikolojimiz bozuldu. Her gün bir ağıt hergün gözyaşı. Katil veya katillerin bulunmasıyla en azından teselli olmuş olacağız.”

Salih İke, anneannesinin 66 yaşında olmasına rağmen olay sonrası çöktüğünü, kulaklarının duymaz hale geldiğini ve sürekli gözyaşı döktüğünü de sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]