Alperen Ocakları'ndan Başkan Destici'ye tepki

Sakarya Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, Alperen Ocakları'nı karalamaya çalıştığını savundu.

Sakarya Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından derneklerine karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası başlatıldığını ileri sürdü, duruma tepki gösterdi.

Sakarya Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Sakarya Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma derneğine benliğini atfetmiş neferler olarak, bizlerin mirasımız olarak görüp adlandırdığımız Alperen Ocakları, BBP Genel Müdürü Mustafa Destici tarafından geniş kapsamlı karalama saldırı ve itibarsızlaştırma kampanyası başladığını sizlerin huzurunda bildirmek isteriz. Mustafa Destici parti genel başkanlığına getirildiği günden bugüne dek hareketimizin ideolojisine, tartışılması dahi mümkün olmayan değerlerine karşı yıpratıcı ve yıkıcı tutumuyla hareketin yörüngesini rant yoluna çevirmeye çalışmıştır. Tüm olumsuz tutumlarıyla, siyasi olanakları ranta çevirme arzusuyla, makam-mevki gibi gelip geçici kavramlara hayranlığı dolayısı ile bugün burada hiçe saydığı bizlerin ve nicelerinin sesi olarak basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Sakarya’da 8 yılı aşkın süredir faaliyet sürdüren ve ülkemizde ki gençlerimizin milli-manevi hassasiyet olgusuna sahip bireyler olarak yetişebilmesi uğruna bir çok projede öncülük eden kurum olarak, karşı karşıya kaldığımız durumu izah etmek çok zor. Değerli Türk halkı, BBP Genel Müdürü Destici, Şehid liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun biz evlatlarına miras bıraktığı Alperen Ocakları’nı ve BBP’yi tekeline geçirmeyi misyon edinmiştir. Bu emele ulaşabilmek adına tüm yolları mübah sayan, şer odaklarıyla ittifak yapan şahıs paralel yapıyla da raks etmektedir. Bizlere dik durup, düz yaşamamız gerektiğinin öğüdünü veren inancımıza aykırı tavır sergileyen Mustafa Destici’yi bu hareketin evlatları asla affetmeyecektir. Mustafa Destici'ye ve aynı zihniyet sahiplerine diyoruz ki; Makam-mevki sevdası ,çıkar birliktelikleri bizlerin mayasında yoktur. Kendisine yüklemiş olduğu bu misyon ile hareketin dinamizmini yok etmektedir. Mustafa Destici yarın bir gün ardına baktığında göreceği tek şey yerle bir ettiği inançlı gençler olacaktır'' denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bizler hiçbir dönem şahsi menfaatlerimizi göz önünde bulundurmadık, bizler için asli olan milli menafaatlerdir. Bu duruşumuzu da ilelebet sürdüreceğiz. Bugünkü durumumuzu en iyi özetleyen sözü zamanında, bulunduğumuz duruma düşürülen liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu şu sözlerle çok da iyi özetlemektedir; 'Biz bu hareketten kopmadık, koparıldık.' Alperen Ocakları isim hakkını bizlerden alma mücadelesinde olanlar elbette gaflet içerisinde haşrolduklarının farkına varacaklardır. Bizler menfi çıkarları uğruna kirli mekanizmalar ile dönemsel ittifakları meşru gören, strateji sayan zihniyetleri kınıyoruz ve yine liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şu sözünü kendimize rehber ediniyoruz; 'Bir partinin genel başkanıyım fakat parti bağımlısı değilim. Esas olan amblemler ve semboller değildir. Önemli olan davadır. Dava ki Allah’ın davasıdır.' ve bu istikamette seyretmeyen BBP’yi tanımıyoruz."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]