Alparslan'dan ve Atatürk'ten Daha mı Milliyetçisiniz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'demokratik açılım' projesine ilk kez takvim verdi.

Erdoğan, "Fazla süremiz yok. Yılbaşından önce bu işi bitirmeliyiz." dedi. Kürt sorununun çözümü için, içinde anayasa değişikliğinin de olduğu çok sayıda öneri geldiğini bildiren Başbakan, "Öncelikle kolay olanı, uygulanabilir olanı seçeceğiz." diye konuştu.  
 
Erdoğan, AK Parti'nin 8. kuruluş yıldönümü nedeniyle genel merkezde verilen resepsiyonda konuştu. Gerekirse CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli ile de görüşülebileceğini açıkladı. Fakat kapıları yine kapalı tutmaları halinde yollarına yine de devam edeceklerini kaydetti. Erdoğan, DTP'lilere seslenerek, "Bazı arkadaşlar Ahmet Türk Bey'in gösterdiği hassasiyeti gösteriyor, bazıları göstermiyor. Herkes aynı hassasiyeti göstermeli." uyarısı yaptı.

ALPARSLAN VE ATATÜRK'TEN DAHA MI MİLLİYETÇİSİNİZ?

Öte yandan Başbakan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklendi. 'Norşin' tartışmasıyla ilgili olarak Bahçeli'ye tarih kitabı okumasını tavsiye eden Erdoğan, yer isimleri hakkında tarihten şu örnekleri verdi: "Alparslan Malazgirt ismine dokunmadı. Siz Alparslan'dan daha mı milliyetçisiniz? Malazgirt Ermenice bir kelime. Rahmetli Orhan Gazi, Bilecik ismine dokunmadı. Siz onlardan daha mı milliyetçisiniz? Rahmetli Orhan Gazi Bursa'yı fethetti, ismine dokunmadı. Bursa Yunancadan geliyor. Gazi Mustafa Kemal, Ankara'yı Kurtuluş Savaşı'nın karargâhı, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti yaptı. Siz Gazi Mustafa Kemal'den daha fazla mı milliyetçisiniz? Ankara, kökeni itibarı ile Latince Ankyra'dan geliyor."

Atalay, şehit aileleriyle buluşuyor

fİçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım çerçevesinde başlattığı istişare sürecine şehit ailelerini de dahil etti. Bakan Atalay pazar günü şehit aileleriyle bir araya geleceğini açıkladı. Sorunun çözümü için hiçbir kesime yönelik ayrım yapmadıklarını söyleyen Atalay, gelinen noktadan memnun olduğunu ifade etti. "İlk başlangıç, ilk noktada herkese güven verilecek, herkes bize güvenecek." dedi. Hiçbir ön şart olmadan bu görüşmeleri yaptıklarını söyleyen İçişleri Bakanı, görüşmelerin önümüzdeki hafta tamamlanacağını kaydetti. Atalay, "Bir zaman verip kendimizi bağlamak istemiyoruz. Öyle büyük paketler olmaz, böyle umut bağlamayın." ifadeleriyle sözlerine son verdi.

ZAMAN
 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]