Alman İşadamlarını Sakarya'ya Yatırıma Davet Etti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Almanya'nın Dortmund şehrindeki toplantıda Sakarya'nın tanıtımını yaparak, Alman işadamlarını yatırıma davet etti.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Dortmund Ticaret ve Sanayi Odası ve Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Ekonomik Kalkınma Kurulu tarafından 20 Mayıs 2009 tarihinde Dortmund'da düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Görüşmeleri programına Türkiye'den oda olarak sadece Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası iştirak etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, toplantının ardından Almanya'da edindikleri izlenimlerini aktardı. Tüm dünya ülkelerinin ekonomik krize karşı çözüm arayışlarını hızlandırdıkları bir dönemden geçtiklerini belirten Altuğ, sahip oldukları imkanları en iyi pazarlayan ülkelerin yabancı sermaye yatırımlarında önemli avantajlar sağladığını, bu bağlamda söz konusu programın ilimiz adına son derece verimli geçtiği ifade etti.
Önemli Bir Lobi Çalışması

Sakarya'nın sahip olduğu yatırım avantajlarını toplantıya iştirak eden Alman işadamlarına aktarma fırsatı bulduklarını belirten Altuğ, markalaşma yolunda hızla ilerleyen Sakarya'nın tanıtımına katkıda bulunmak için her fırsatı değerlendirdiklerini ve ilin tanıtımı adına önemli bir lobi çalışması yaptıklarını vurguladı.

Altuğ ayrıca; toplantıya iştirak eden Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın Başkanı Alpaslan Korkmaz ile de görüşme fırsatı bulduklarını belirterek, ülkemizde doğrudan yatırım yapmayı amaçlayan yabancı yatırımcıların ilimize yönlendirilmeleri hususunda Korkmaz'dan destek beklediklerini kendilerine ifade ettiklerini belirtti. 
Sakarya'nın Sahip Olduğu Potansiyeller!

Toplantıya iştirak eden Alman işadamlarına, Sakarya ilinin son yıllarda hızlı bir sanayileşme süreci yaşadığını aktardıklarını belirten Altuğ, özellikle makine, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, tekstil ve tarım sektörlerinde  yatırım yapmak isteyen Alman işadamlarına Sakarya'nın sahip olduğu potansiyelleri ve imkanları hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

Bu toplantının karşılığı olarak 29 Mayıs'ta Alman işadamlarının katılımı ile İstanbul'da, Çırağan Sarayı'nda bir toplantı daha yapılacağını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, bu toplantıya da iştirak ederek Almanya'da görüşme yaptıkları bir çok iş adamı ile yeniden bir araya geleceklerini, bu iş adamlarını Türkiye'ye ve özellikle ilimize  yatırım yapma konusunda ikna etmeye çalışacaklarını belirtti.  Bu ve buna benzer toplantılara katılmanın ilimizin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu belirten Altuğ, Türkiye ve Sakarya'ya kazandırılacak yabancı sermayeli her yeni yatırımın ekonomiye ve istihdama önemli katkılar sağlayacağını, her yeni yatırımın  beraberinde yeni yan sanayilere kucak açacağını ve pek çok insanımıza iş imkanı sağlayacağını belirtti.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]