Alkollü sürücü iki kişiyi yaralayıp kaçtı

Erenler ilçesi D-100 karayolunda meydana gelen kazada, iki kişi yaralandı.

Kazaya neden olup kaçan TIR sürücüsü, yapılan takip sonucu yakalandı. Pişkin sürücü, “Düzce’nin emniyet müdürü benim yeğenim” diyerek polisleri fırçaladı.
Kaza, Erenler ilçesi Pekşenler mevkiinde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. D-100 karayolu Ankara istikametine ilerleyen Ahmet T. yönetimindeki Türkmenistan plakalı TIR, kırmızı ışıkta bekleyen Hüseyin Horuz idaresindeki 07 LR 366 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yoldan çıkan otomobil, tali yola savrulurken, TIR sürücüsü kaçtı. Savrulan aracın içinde bulunan sürücü Hüseyin Horuz ve Nevin Horuz yaralandı. Araçta sıkışan sürücü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kaza Kırım Ekibi tarafından sıkıştığı yerden kurtarılarak sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yanında bulunan Nevin Horuz da başka bir ambulansla aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

"Düzce Emniyet Müdürü benim yeğenim"

Kaçan TIR’ın istikametini görgü tanıklarından öğrenen polis ekipleri, TIR’ın peşine düştü. Bölge trafik ekiplerinin ısrarlı takibi sonucu, kaza yerinden yaklaşık 10 kilometre ileride yakalanan TIR sürücüsü, uzun süre aracından inmemek için polislere direndi. TIR sürücüsü Ahmet T. kendisinden ehliyet isteyen polislere, önce ehliyetinin olmadığını söyledi, sonra ehliyetini vererek “Beni bırakın, yatacağım ben. Düzce Emniyet Müdürü benim yeğenim. Onu arayın, haber verin” dedi. TIR’dan inmesinin söylenmesi üzerine sinirlenen Ahmet T., “İnmeyeceğim! Bu kadar soru sormayın bir insana. Kaza yapmışım, şoktayım ben. Beni bu kadar yormayın” diyerek polisleri fırçaladı.
Olay yerine gelen jandarmanın, kazada yaralananların olduğunu söylemesiyle TIR’dan inen sürücü, bu kez TIR’ın hasar gören kısımlarını inceledi. Kaza nedeniyle çarptığı otomobil sürücüsünü suçlayan Ahmet T., polislerin adres ve telefonunu istemesine de sert tepki göstererek bilgi vermedi. TIR’n ön camında alkol şişesi fark eden polis ekipleri, sürücüye aracında alkol şişesi bulunduğunu söyleyince, pişkin sürücü “İzmit’te aracıma otostop yapan bir genç aldım. Bu şişe ona ait” dedi. Ahmet T., yapılan alkol ölçümünde 1.96 promil alkollü çıktı. Bu sırada TIR’ın yakalandığı yere gelen yaralı yakınları, alkollü sürücüye tepki gösterdi. Sürücünün alkollü olup olmadığını anlamaya çalışan yaralı yakınları, polis tarafından uzaklaştırıldı. Kazaya karışan TIR, otoparka çekilirken, alkollü sürücü sorgulanmak üzere jandarma tarafından Erenler İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]