Alkol bağımlılığından 38 günlük tedaviyle kurtuldu

Bağımlısı olduğu alkol nedeniyle işini kaybeden, yuvası dağılan 34 yaşındaki F.A, kız kardeşinin "Ağabey, artık yeter" sözünden etkilenerek 38 gün tedavi gördüğü Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinde (SEAH-AMATEM) kötü alışkanlıklarından kurtuldu.

F.A, yaptığı açıklamada, İstanbul’da otelde çalıştığı sırada alkol almaya başladığını, bağımlı hale gelince maddi ve manevi çöküş yaşadığını söyledi.

"İnsan içine çıkamaz hale geldim" diyen F.A, "Daha önce tek tük içerken, zamanla sabah kalkar kalkmaz, aradığım ilk içecek oldu çünkü ellerim titriyor ve kendimi toparlayamıyordum. Normal biri içince anormal olur, bense içmediğimde anormalleşiyordum. İyice alkolik oldum, eşimden bir süre ayrı kaldım, ailem dışladı, işten atıldım. Bir gün tek başıma içerken kendi kendime \'Neden bu noktadayım?\' diye sordum. O süreçte kız kardeşim, \'Ağabey, yeter artık, bir yerden başlamalısın, kendini topla\' diyerek beni harekete geçirdi. Beni de tetikleyen kardeşim oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Başka yerlere para kaptırmayın"

F.A, bağımlılıkla mücadele konusunda medyaya önemli görevler düştüğüne dikkati çekerek, AMATEM’de bağımlılıkla mücadeleyi öğrendiğini, merkezde sadece ilaçla değil, çok yönlü tedavi uygulandığını anlattı.

"Bu kadar ilgilenileceğini beklemiyordum" diyen F.A, "Hemşirenin saatlerce hastanın başucunda beklediğine şahit oldum. Prosedür değil, sonuç almak amacıyla gayret var. Bu bataklıktan kurtulmak için başka yerlere para kaptırmayın. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum, \'Hayır\' demeyi bilmelisiniz. \'Arkadaşınız kırılacak veya ortamda uyumsuz duruma düşeceksiniz\' diye hayatınızı karartmayın" ifadesini kullandı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam da poliklinikte uzman doktorlar tarafından tedavisi uygun görülen hastalara randevu verildiğini kaydetti.

Alkol bağımlısı F.A\'nın tedavi için kendilerine başvurduğunu, yatış işlemini gerçekleştirdiklerini belirten Sağlam, "Hastamız 38 günlük tedavi sonrası madde bağımlılığından kurtuldu. Şu anda kontrole geliyor. Ayrıca, pek çok hastaya ayaktan tedavi uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız, randevu alarak bu hizmetten faydalanabilir" diye konuştu.

SEAH - AMATEM

Madde bağımlılarının tedavi edildiği merkezde uzman hekim, asistan, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, hemşire, uğraşı ve spor antrenörü hizmet veriyor. 10 servis yatağı ve 2 özel detoksifikasyon (arındırma) yatağı bulunan klinikte, kabul ve taburcu işlemleri hastanın isteğiyle yapılıyor.

Hastalar, arındırma ünitelerindeki tedavi sonrasında psikoterapi programına alınıyor. Hastalara 21 günlük ruhsal tedavi eşliğinde spor antrenörü ve el sanatları öğretmenleri de eğitim veriyor.

Merkezde "Aile Okulları Projesi" kapsamında ailelere yönelik eğitim programlarına da başlanacak.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]