Alkan: "Doğalgazda Taksit Fırsatını Kaçırmayın"

AGDAŞ Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Müdürü Mücahit Alkan, doğalgaza yönelik olarak başlattıkları yaz kampanyasının kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu hatırlatarak, “Doğalgazdaki taksit fırsatını kaçırmayın” dedi.

Hülya Sürücü'nün hazırlayıp sunduğu ve 92.1 Hür Fm, 89.3 Radyo Net, 90.0 Ada Fm, 94.0 Radyo Aktif, 99.1 Radyo Eylül, 102.2 Radyo Mega ve 104.0 Radyo Hilal tarafından yapılan ortak yayına konuk olan Alkan, kampanya hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

AGDAŞ'ın hiçbir şehirde yapılmayan bir şeyi yaptığını ve taşın altına elini koyduğunu öne süren Alkan, “AGDAŞ Sakaryalıların kapısının önüne kadar kutularını koydu. Bununla da yetinmedi, normalde peşin 270 YTL olan bedele 12 aylık vade ile ödeme kolaylığı getirdi. Gaz kullanım aşamasında ödenen güvence bedeline de 4 taksit yaptı. Bu uygulama 15 Ağustos tarihine kadar bu geçerli” dedi.

PAZAR ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

AGDAŞ'ın pazar odaklı çalışma anlayışını hayata geçirdiğini anlatan Alkan, “Bugüne kadar yatırım odaklı çalışılmış.Tabiri caizse şantiye gibi hareket edilerek, kapısının önüne kutu konulmamış ev kalmamış. Bu süreçte bazı şeyler gözden kaçmış olabilir. Durum değerlendirmesi yaptık, tanıtım çalışması yapmaya karar verdik. Halkımız doğalgazı yakından tanısın, eksileri ve artıları ile bunu değerlendirip kararını versin istedik Bir bağımsız anketör firma ile anlaştık. Şirketimizin algısını ölçüyoruz. Memnuniyet anketi neticesinde karnemizi elimize alacağız. Ona göre yoğunlaşacağız” şeklinde konuştu.

HEDEF 67 BİN ABONE

Bugüne kadar yapılan toplam altyapı imalatının bin 536 km. olduğunu, servis hattı çekilmiş konut ve işyeri sayısının 120 bine ulaştığını ve doğalgaz abonesi sayısında ulaşılan rakamın 53 bin olduğunu belirten Mücahit Alkan, “Hedefimiz 67 bin aboneye ulaşmak” dedi.

Şu ana dek 110 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, ancak vatandaşlardan abone olma ve gaz kullanımına geçme anlamında arzu ettikleri desteği göremediklerini anlatan AGDAŞ Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Müdürü Mücahit Alkan, bunun altında yatan en önemli sebebin 99 depremi olduğunu vurguladı. “Doğalgaz pahalıdır anlayışı da bu konuda olumsuz etken oldu. Ayrıca ekonomik nedenler de buna eklendi” diyen Mücahit Alkan, “AGDAŞ olarak benim de bu süreçte sorumluluğum olmalı diye düşündük ve vatandaşları daha kolay abone yapmaya ağırlık verdik” dedi.

AĞUSTOS'TA YENİ İNDİRİM OLACAK

Ağustos ayında yeniden indirim gündeme geleceğini hatırlatan Alkan, Hülya Sürücü'nün “Niçin doğalgaz?” sorusuna ise, şöyle yanıt verdi:

“En ekonomik yöntem doğalgazdır. Pişirme, sıcak su ve ısınma için kullanılan yakıt gözönüne alındığında doğalgaz kullanımının ne kadar ekonomik olduğu görülür. Doğalgaz kullanmayan bir ailenin yılda 1832 YTL lik bir yakıt maliyeti var. Oysa doğalgaz kullandığında 850 YTL.lik bir tasarruf sözkonusudur. Ağustos'ta da indirim geldiğinde bu rakam değişecektir”.

HEM UCUZ, HEM ÇEVRECİ, HEM SAĞLIKLI

Ekonomik olduğu kadar en çevreci yakıtın da doğalgaz olduğunun altını çizen Mücahit Alkan, doğalgazın yaygınlaşması ile çevre kirliliği oranında da azalma gözlendiğini öne sürdü. En sağlıklı yakıtın yine doğalgaz olduğunu anlatan Alkan, “İl Sağlık Müdürlüğünden aldığımız verilere göre üst solunum yolları rahatsızlıklarında ciddi oranda bir azalış var” dedi.

YOĞUNLUK 30 MAHALLEDE

AGDAŞ olarak yürüttükleri pazarlama çalışmalarından da bahseden Alkan, “Sakarya genelinde 74 mahalleye doğalgazı ulaştırdık. 30 mahallede de şu an çalışma yapıyoruz. Muhtarlarımızla da istişare halindeyiz. Kapıdan kapıya pazarlama dediğimiz aktivite ile sokak sokak geziyoruz” dedi.

Sakarya ile diğer iller kıyaslandığında ortaya çıkan sonucu da değerlendiren Alkan, “Sakarya'da doğalgaz abonesi ne kadar artarsa, istenen ücret de o oranda düşecektir, bu olay gözardı edilmemelidir” şeklinde konuştu.


23 Haziran'da SATSO'da doğalgaz firmalarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini açıklayan Alkan, bu toplantıda firmalara kendilerini bekleyen fırsatlardan bahsedileceğini söyledi.

RESMİ KURUMLARA MEKTUP

Sakarya'daki resmi kurumlara kampanyayı içeren birer mektup gönderdiklerini belirten Mücahit Alkan, “Yaklaşık 70 kuruma mektup ulaştırdık. Bu mektuplarda yoğunlaştığımız mahallelerin de isimleri var. Sakarya'daki okullara da gerekli duyuru yapıldı” dedi.

Telefonla, sms le müşterilere ulaştıklarını, bez afişler ve el broşürleri bastırıldığını, reklam panoları ile gerekli duyuruların yapıldığını, kampanyanın tanıtımına ağırlık verildiğini belirten Alkan, kooperatif yöneticilerine çağrı yaparak, “Toplu müracaatları da kabul ediyoruz. Bu anlamda kooperatif yöneticilerine büyük görev düşüyor”dedi.

Hülya Sürücü'nün “Okullar ne zaman doğalgaza kavuşacak?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Alkan, müracaat ettikleri takdirde okullara doğalgaz bağlanabileceğini hatırlattı.

ZAMIN AGDAŞ İLE İLGİSİ YOK

EPDK'nun mevzuatları ve tarifeyi, doğalgaza gelecek zam oranlarını da BOTAŞ'ın belirlediğini hatırlatan Mücahit Alkan, “Doğalgaz ne kadar ucuz olursa, bu durum AGDAŞ'ın o kadar işine gelir. Zammı yapan AGDAŞ değil, BOTAŞ'tır, halkımız bunu böyle bilsin” dedi.

Yetki belgesi olmayan firmalardan uzak durulmasını isteyen Mücahit Alkan, kaçak gaz kullanımının yüksek cezaları içerdiğini ve insan hayatını riske attığını hatırlattı.

ACİL 187'Yİ ARAYIN

Doğalgaz kullanmanın güvenli olduğunu belirten ve doğalgaz kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususları sıralayan Alkan, yalıtımın önemli olduğunu, evde gaz kokusu farkedildiğinde ortamın havalandırılması ve elektrik kontağına dokunulmaması gerektiğini söyledi. Mücahit Alkan bu durumlarda Acil 187 ve danışma hattı olan 444 54 99'un aranabileceğini hatırlattı.

Mücahit Alkan son olarak Adapazarı'nda doğalgaz sobası uygulamasının yaygınlaştırılacağını açıkladı.


Haber-Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]