Ali İnci kıspet giyip, er meydanına çıktı

Ağadan altın yağmuru Hendek Belediye Başkanı ve 2000-2001 -2012 Selman Dede Güreş Ağası Ali İnci, Selman Dede Yağlı Güreşlerinde kispet giydi. 2013 Selman Dede Güreş Ağası derece yapan tüm pehlivanlara ve sünnet olan Kırkpınar Başpehlivanlarından Mahmut Kavakçı ile er meydanında yaptığı gösteri güreşi güreşseverlerden büyük alkış aldı.

2013 Selman Dede Yağlı Güreşleri’nde Sermet Bulut, başpehlivan oldu. Hendek Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 15.Geleneksel Yağlı Güreş Şöleni yoğun katılımla gerçekleşti.

Protokol Hendek’e aktı


Şölene, Emekli Jandarma Genel Komutanı Rasim Bedir, Selman Dede Güreş Ağası Prof. Dr. Ayhan Kızıl, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Çamlıca Belediye Başkanı Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Çetgeroğlu, Hendekli ünlü İşadamı Kıvanç Mercan, Uludağ Gazozları Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Güreş İhtisas Kulüp Başkanı Feyzullah Köstereli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yavuz Tonyalı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Güreş şöleninde bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci "Kırkpınar güreşleri nasıl bu yıl 600 ‘ncüsü yapılıyorsa, Hendek’te de geleneksel hale getirdiğimiz şölenimiz yüzyıllar boyu sürecektir İnşallah. Ata sporumuz ve manevi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Çocuklarımıza bu değerleri öğretmeliyiz. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" dedi.

2013 Selman Dede Güreş Ağası Prof. Dr. Ayhan Kızıl da yaptığı konuşmada “ Bir Hendekli olarak bugün burada, bu güzel ortamda bu güzel insanlarla olmaktan çok mutluyum. Ben Hendekli eski Kırkpınar Başpehlivanı Ziyafettin Öge’nin yeğeniyim. Hendek’te güreş denince akla Ziyafettin Öge gelir. Ben bu vesile ile bu güzel günde, güreş ağası formasyonuyla iştirak etmeme vesile olan Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kırkpınar Başcazgırı Pele Mehmet şölene katılan protokol mensuplarını tek tek anons ederek övgüler yağdırdı.

İnci er meydanında


Büyük heyecanla izlenen güreşlerde, Hendek Belediye Başkanı ve 2000-2001 -2012 Selman Dede Güreş Ağası Ali İnci, Selman Dede Yağlı Güreşlerinde kıspet giyerek er meydanına çıktı. Eski Milli Güreşçi Başkan İnci Kırkpınar Başpehlivanlarından Mahmut Kavakçı ile er meydanında yaptığı gösteri güreşi heyecan doruğa yükseldi. Başkan İnci ve Kavakçı güreşseverlerden büyük alkış aldı.

Heyecan doruğa yükseldi, nefesler tutuldu

Çeşitli illerden 16 başpehlivan olmak üzere yaklaşık 800 civarında pehlivanın katıldığı güreşler kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Sakarya, İzmit, Ankara, Bolu, Düzce, Zonguldak, Antalya, Samsun Alaplı gibi il ve ilçelerden sporcuların katıldığı güreşleri çevre il ve ilçelerden 20 bin güreşsever izledi. 14 boyda yapılan güreşlerde özellikle büyük orta, baş ve başaltı güreşlerinde heyecan doruğa yükseldi, nefesler tutuldu.

Güreşlerin sonunda güreşçilere madalyaları protokol tarafından verilirken,  Selman Dede Güreş Ağası Prof. Dr. Ayhan Kızıl, dereceye giren tüm güreşçilere altın taktı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]