Ali İnci: Başkan olunca, zengin olmadım!

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci hizmette geçen 4 yılını değerlendirdiği basın toplantısını Sakarya merkezde yaptı.

Sakarya İl Genelinden gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısı Tunatan Tesislerinde gerçekleşirken, Başkan İnci toplantıyı Hendek yerine Sakarya’da yapmasının nedenini, “Ali İnci hem siyaset olarak hem de ticaret olarak tüm Sakarya’ya hitap ediyor. Ali İnci’yi kimse Hendek’e hapsedemez. Toplantıyı o yüzden merkezde yaptık” dedi.

Yaptığı projelerle adını kısa sürede tüm Türkiye’ye duyuran Hendek Belediye Başkanı Ali İnci 2009 seçimlerinden bu yana hizmette geçen 4 yılını değerlendirdi. Basın toplantısı öncesi Sakarya il genelinden geniş katılım gösteren gazetecilere kahvaltı veren Başkan İnci, basın toplantısına siyasete nasıl atıldığını anlatarak başladı.

Belediye başkanı olduğu 14 yıl boyunca her seçim beyannamesinde verdiği sözlerini yerine getirdiğinin altını çizen Başkan İnci, “Benim belediye başkanı olduktan sonra zenginleştiğimi söyleyenler var. Ali İnci sıradan bir öğretmendi şimdi nasıl oldu da zenginleşti diyorlar. Bakın arkadaşlar ben Belediye başkanı olmadan önce de ticaretle uğraşıyordum. 5 akaryakıt istasyonum var. 1999 seçimlerinde ekonomik anlamda en güçlü belediye başkanı olarak seçildim. Bunlar belediye başkanlığım sonrasında olmadı. Ben yaptığım her işi temiz ve açık olarak yapan bir insanım” dedi.

Hendek belediyesini ilk devraldığı sırada makam koltuğu kırık, altı başka üstü başka koltukları olan makam arabası olmayan belediye içinde bulunan 2 tuvaletin kapısının kırık olduğu bir belediye devraldığını hatırlatan Başkan İnci, “Ben çok çalışarak bu yerlere geldim. 14 yıl içinde Hendek bugün bir elini Pakistan’a uzatırken diğer elini Somali’ye uzatabiliyor. Böylesine güçlü bir belediye haline geldik. Belediye amblemimizdeki 5 yıldız Tarım, Eğitim, Turizm, sanayi ve şehircilikte dünya standartlarını yakalamış bir Hendek hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Ali inci denince akla hizmet, çalışmak gelir” diyen Başkan İnci, “1999 yılında hedef koymuştuk. Makamın onuruna değil, hizmete talibiz diye. O zamanlar belediyecilikte üst sıralarda olan şehirlerin arasında Hendek’in de olacağını söylemiştik. Bugün Allah’a şükür Hendek bunların hepsinin başında geliyor. Türkiye’deki belediyeler arasında en iyi belediyecilik hizmetini veriyoruz” dedi.

Zemin etüdü yaptıracağını beyannamesinde yayınlayan tek Başkan olduğunun altını da çizen Başkan İnci, “Biz bunu beyannamemize koyarken, hiç kimse bunu telaffuz etmiyordu. Biz yüksek binaya karşı değiliz. Sağlıklı bina yaptıktan sonra depremden korkmaya gerek yok. Hendek’te yaptığımız tüm binalar bu yönde” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesine Hendek olarak Türkiye’den önce başladıklarının altını çizen Başkan İnci, “300 konutu 6 ay gibi kısa bir sürede hem de kış şartlarında yaptık. Şimdi Kemaliye mahallemizde Kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Biz buraları yaparken oradaki insanların anılarına da saygı gösteriyoruz. Proje tamamlandığında oraya bir anıt dikerek, ‘bu mahallede daha önce şu oturmuştu bu oturmuştu. Bu mahallenin eski hali böyleydi. Hepsine teşekkür ederiz’ diye yazacağız. Buradaki hedefimizde 18 ay ama ben inşallah yılsonunda ilk açılışları yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Seçim beyannamelerinde verdikleri her sözü yerine getirdiklerini kaydeden Başkan İnci, “Yapamadığımız hiçbir iş kalmadı. Hendek’e havaalanı, Doğu Marmara Üniversitesini ve 35 bin kişilik bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Bunların projeleri tamam. Yıktığımız binaların molozlarını bir yerlere atmak yerine yeniden kullanıyoruz. Yaptığımız hiçbir işte asla israf yapmıyoruz. 20 milyon TL’lik bütçemizde adeta atom karınca gibi bütün bu işleri yapıyor ve yerine yeni projeler hazırlıyoruz. 20 milyon TL’lik bütçemiz içinde personel ve hizmet alımlarımızın yüzdesi ise sadece yüzde 14” dedi.
Daha önce 2 kez Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu ve yeniden aday olup olmayacağı sorulan Başkan İnci kesin ve net konuşarak şöyle dedi: “45 yaşında aday oldum olmadı. 50 yaşında aday oldum yine olmadı. Şimdi 55 yaşında yeniden aday olmayı düşünmüyorum. Hedefimde bir dönem daha Hendek belediye başkanlığı ve daha sonrasında da daha yukarılarda siyaset yapmak var. Ama ola ki sayın Başbakanımız Ali İnci sen bizim Büyükşehir Belediye Başkan adayımızsın der o zaman bir şey diyemem ama yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
Hendek belediyesinin borç içinde yüzdüğü söylentilerine de cevap veren Başkan İnci, “Belediyemizin tüm borçlarının toplamı 26 milyon 500 bin TL. piyasaya ise 1 milyon 500 bin TL borcu var. Bugün sadece Bayraktepe tesislerini satsak bu borcu kapatırız. Bu borcun büyük bir kısmını da vergi ve sigorta primleri oluşturuyor. Ben bu borcu ödemiyorum çünkü İstanbul’daki hiçbir belediye bu borcu ödemiyor. Ben Hendek belediyesi olarak okul yapıyorum, eğitim enstitüsü yapıyorum. Bunları vergiden düşsek yaklaşık 11 milyon TL yapar. Geriye kalan 15 milyon 500 bin TL borcu da sadece Bayraktepe tesislerini satarak karşılayabiliriz. Üstelik bu borcun çoğu benim dönemimden önce kalan borçlar. Biz belediye olarak her türlü işimizi kendimiz yapıyoruz. Kilitli parkeden, betona, araçların tamirinden eğitimi her işimizi kendimiz yapabiliyoruz” diyerek, Hendek’in borcunu açıkladı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]