Ali İnci, aday adaylığını açıkladı

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, aday adaylık başvurusunu belediye önünden davul zurna eşliğinde yürüyerek AK Parti Hendek İlçe Başkanlığına yaptı.

Başkan İnci’nin 6 Ekim’de doğum günü olması nedeniyle Hendek Belediye Personeli, Başkan İnci’ye doğum günü pastası keserek Başkan İnci’nin doğum gününü kutladılar. Oldukça duygulanan Başkan İnci, personeline bu jestinden dolayı teşekkür etti.

Hendek Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan İnci’yi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya da yalnız bırakmadı.

Davul zurnalı başvuru

2014 yılı Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi yeniden aday adaylık başvurusunda bulunmak üzere, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci sevenleri ve personeli ile birlikte, Hendek Belediyesi önünde bir araya gelerek AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı’na davul zurna eşliğinde yoğun kalabalıkla yürüyerek başvurusunu yaptı.

Başvuru öncesi Başkan İnci’nin 6 Ekim’de doğum günü olması nedeniyle Hendek Belediye Personeli, Başkan İnci’ye doğum günü pastası keserek Başkan İnci’nin doğum gününü kutladılar. Oldukça duygulanan Başkan İnci, personeline bu jestinden dolayı teşekkür etti.

Hedef yüzde 80 oy

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Teşkilatı’na müracaat formunu teslim ettikten sonra kendisini bekleyen kalabalığa hitap etmek için balkona çıktı. İlk konuşmayı AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu yaptı. 2014 yerel seçimleri öncesinde aday adaylığı sürecinin başladığını belirten Sofu, “1 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için başvurularımız başladı. İlk müracaatı Ali Başkanımız yaptığı için kendisine teşekkür ediyoruz. AK Parti’den üçüncü dönem aday adaylığı hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Seçimlerin AK Parti ve Türkiye için çok önemli olduğunu vurgu yapan Sofu, “Bir önceki seçimden çok daha fazla oy alarak sandıkları patlatmanın telaşesindeyiz. Başbakanımıza çok daha güçlü destek vererek seçimleri kazanmak istiyoruz. Hendek’te hedefimiz, yüzde 80 oranında oy alarak bir kez daha belediye başkanlığını kazanmaktır” dedi.

Sofu’dan sonra Hendek Belediye Başkanı Ali İnci konuşmasını yaptı. Göreve geldiklerinde Hendek’in perişan bir halde bulunduğunu belirten Başkan İnci, “Biliyorsunuz 1999 öncesinde Hendek’imizin durumu çok perişandı, mağdurdu. Ve biz Hendek’in E-5 ve TEM yolları arasında gelişmeye en müsait ilçe olmasına rağmen, en geri kalmış, işsizi fazla, güzü yaşlı annelerin bol olduğu, işsizin bol olmasından ötürü ailelerin parçalandığını söyledik. Ve dedik ki ‘Hendek Belediye Başkanlığı’nı bize Hendek halkı verirse ilçenin sorunlarını çok yakınen biliyoruz. Bu sorunları çözebilecek genç ve dinamik kadroya sahibiz. Bize güvenin’ Hendek halkı da 1999 yılında belediye başkanlığını bize güvenerek verdi” şeklinde konuştu.

"Biz ne söylemişsek onu yaptık"


Konuşmasının devamında Hendek halkına teşekkür eden Başkan Ali İnci, “Neden teşekkür ediyorum biliyor musunuz? Böyle hizmetleri bana yapma şerefi verdiğiniz için. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Hayırlı hizmetlerimize bize oy veren, çalışan herkes ortaktır. Biz 99’da ‘Hendek’i birlikte yönetelim’ dedik. 2004 seçimlerinde de dedik ki ‘Gelin, Hendek’i birlikte yönetmeye devam edin’. Sağolsun Hendek halkı bize ikinci kez görev verdi. 2009’da dedik ki, “Hendek sen büyüksün. Büyük düşünün. Büyük projeler yapacağız”. En son seçim beyannamemizi sağlam, ıslandığında kaybolmayacak şekilde hazırlayarak yola çıktık. Bu seçim beyannamesi bizim şerefimizdir dedik ve ne varsa hepsini yapacağız dedik. O zaman Ali inci bu projeleri yapabilecek mi? Hayal görüyor dediler. Biz ne söylemişsek onu yaptık ve sonuna kadar da yapmaya devam edeceğiz. İsteyenler proje kitapçığına bakabilir. Eğer elinde olmayan varsa biz temin etmeye hazırız” dedi.

Kendisini dinleyen vatandaşlara yapılan güzel hizmetlere ortak isteyip istemediğini soran Başkan Ali İnci, “CHP’lisi, MHP’lisi, Doğruyol Partilisi, Anavatanlısı, Saadet Partili ve AK Partili tüm kardeşlerimiz bu yaptıklarımıza ortak olmak istiyorlarsa ‘Bende Ali İnci’ye oy verdim’ deme şansını elde tutmak isteyecekler. Ben sizlerden yüzde 80 oy istiyorum. AK Partimizin oyu yüzde 62. Bu dönem Kocatöngeliyle, Dereköyüyle, Dikmeniyle çevre köylerimizin tümü artık bizim mahallemiz oldu. Köylerde bizim oy ortalamamız yüzde 80. Biz şu anda köyüyle ve şehriyle yüzde 80 oy istiyoruz. Ben 99’da sizlere Türkiye’nin incileri arasında olan hizmet kervanının en önünde olacağımızın sözünü vermiştik. Hendek Belediyesi bu kervanın en önündedir, Elhamdülillah” dedi.

Türkiye’de sadece Hendek’e hizmet eden bir belediye başkanlığı yapmadığını ifade eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci şunları söyledi:

“İlimizin bütün ilçelerinde varız. Hendek Belediyesi alan eldi, bunu veren el yaptık. Türkiye’nin illerinde Kocaeli’nde, Afyon’unda, Zonguldak’ında, Lice’sinde yardım eden bir belediyeyiz artık. Van’ın da, Diyarbakır’da Türkiye’nin her yerine atom karınca gibi hizmet eden bir belediyecilik yaptık. Yalnız ülke içerisinde mi kaldık, hayır. Şu anda Kıbrıs’ta Tatlısu Belediyesi’nde sağlık ocağı açtık. Ama Kırgızistan’a giderseniz görme engelli yolları görürsünüz. Özbekistan’da, Gagavuzya’da, Azerbaycan’da yapılan hizmetleri görürsünüz. Biz asla küçük düşünmedik. Bazı belediye başkanlığına hevesli olan dostlarımız, kardeşlerimiz olabilir. Ama parti içinden, ama parti dışından. Ben hepsini kucaklıyorum. Şimdi uğraşmayın. Hazırlıklarınızı 5 sene sonrası için yapın. Size ve Hendek halkına da yakışan o.”
Kentsel Dönüşüm Projesi’nin önümüzdeki dönem biteceğinin altını çizen Başkan İnci, “Hastanemiz ve çevresi de bitirmek zorunda olduğumuz projelerden. Başlattığımız ve İslam aleminin en büyük kubbeli camimizi hepimizin eseri olacak. Hani Başbakanımız buyuruyor ya, ‘Eşşek ölür semeri, insan ölür eseri kalır. Bu eserlerin hepsi hepimizindir. Başvurumuzda yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Biz belediyecilik alanında ödüller alan bir belediyeyiz. Gittiğiniz yerlerde Ali Başkan bir dönemde bize başkanlık yapsın dediklerini duyuyorsunuzdur. Her zaman böyle uyumu yakalamak kolay değil. Sizler şimdiki başkanınızın arkasında en yüksek oyu almamızdır. Hendek ilçesinin her yerde birinci olduğunu sizlerde görüyorsunuz. Engelsiz Kent projesi’ni ilk imzalayan biziz. Roman vatandaşlarımıza tek katlı konutları yapan biziz. Bu ülkede çok ilkleri başardık. Hendek kadar Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu çıkartan ikinci il yok il. Biz buradaki başarımızı önümüzdeki yıllarda kat be kat yukarıya çıkaracağız. Daha iyiye ve daha güzele yıldızlı bir dönem yaşamayı diliyorum” dedi.
Başkan İnci daha sonra aşağıya inerek vatandaşlarla kucaklaştı. Katılanlara aşure ikramının ardından program son buldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]