Ali Dilmen Anadolu Lisesi, yabancı misafirlerini bekliyor

Dünya Mirası Yeryüzü adlı Comenius projesinin ortaklarından Ali Dilmen Anadolu Lisesi, projede yer alan dört Avrupa ülkesinden Sakarya’ya gelecek yabancı misafirlerini bekliyor.

Ali Dilmen Anadolu Lisesi Müdürü Melik Hayri Çetinkaya, Avrupa ülkelerinden gelecek misafir öğrenci ve öğretmenleri Sakarya’da en güzel şekilde ağırlamak için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “31 öğrenci ve 12 öğretmenden oluşan misafirlerimiz 11 Kasım pazartesi günü Sakarya’ya gelecek. Yabancı misafirlerimizi okulumuzda karşılayacağız” dedi.

Tüketim ve israf bağlamında yeryüzü kaynaklarının olumlu kullanılmasına dikkati çekmek amacıyla hazırlanan “Dünya Mirası Yeryüzü” isimli comenius projesinde; Almanya, Polonya, İsveç, Finlandiya ve Türkiye yer alıyor. Dört ülkeden Sakarya’ya gelecek yabancı öğrenci ve öğretmenler, Ali Dilmen Anadolu Lisesi’nin misafiri olarak 16 Kasım Cumartesi gününe kadar Sakarya’da kalacaklar.

Ali Dilmen Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Proje Genel Koordinatörü Sibel Özbağ, proje için yoğun bir program hazırladıklarını ifade ederek, programda etkinlikler ve gezilerin yanı sıra 13 Kasım Çarşamba akşamı saat 19.00’da Kapalı Çarşı üstündeki Duygular Funda Düğün Salonu’nda Kültür Gecesi düzenleneceğini söyledi.

"
Velilerimize gönüllü aile tarifini yaptık"

11-16 Kasım tarihleri arasında Sakarya’da kalacak yabancı öğrenciler, Ali Dilmen Anadolu Lisesi’nin gönüllü aileleri tarafından evlerinde ağırlanacaklar. Yabancı konukların, örnek Türk misafirperverliğiyle ağırlanması noktasında çok titiz bir çalışma yürüten Ali Dilmen Anadolu Lisesi yönetimi, öğrencileri evlerinde ağırlayacak gönüllü ailelere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıyla ilgili bilgi veren okul müdürü M. Hayri Çetinkaya, “Velilerimize gönüllü aile tarifini yaptık. Kendilerinin yapacaklarını anlattık. Velilerimizden çok yakınlık gördük. Misafirlerimizi rahat ettireceğiz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]