Alemdar, aşırı sıcaklara karşı uyardı

Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, hava sıcaklarının artmasından dolayı vatandaşlara alınacak önlemler konusunda uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeni ile özellikle dışarıda vakit geçiren vatandaşlara bir takım uyarılarda bulunan Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, “Dışarıda vakit geçirirken gerekli önlemleri almamız sağlığımız açısından çok elzemdir. Özellikle sıvı dengesini sağlamak adına bol sıvı gıda tüketimi, güneşten korunmak adına şapka kullanımı ve özellikle güneş ışınlarının dik açıyla geldiği öğle vakitlerinden mümkün mertebe açık havada dolaşmamaya dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.

Çocuklar, yaşlılar, diyabet ya da hipertansiyon gibi kronik hastalıkları olan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Alemdar, “Hastalarımız almaları gereken önlemler konusunda çok daha dikkatli olmalılar. Bu gruptaki hastalarımızın tatil planlamadan önce gerekli sağlık kontrollerini yaptırmalarını ve Hekimlerinin tavsiyelerine uymalarını önemle hatırlatırız” diye konuştu. Uzun süre güneşe maruz kalma sonrası gelişebilecek ciddi kızarıklık, yanık ya da bulantı, çarpıntı, göğüs ağrısı, başağrısı, başdönmesi ve göz kararması bulgularını yaşayan vatandaşların ise en yakın Sağlık Kuruluşuna başvurmalarını isteyen Alemdar, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirmeleri temennisinde bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]