Alçak tabanlı otobüsler geliyor

Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunu 10 yeni araç ile güçlendirecek. Büyükşehir, engelliler için 10 metrelik alçak tabanlı otobüsleri tercih etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ulaşım filosunun 10 yeni araç ile güçlendirileceğini açıkladı. Otobüslerin kısa süre içerisinde teslimatının gerçekleşeceğini belirten Toçoğlu, “Yeni otobüsler ile birlikte ulaşım filomuzun tamamı engelli dostu araçlardan oluşmuş olacak. Yeni araçlarımız Otokar’ın ilk kez ürettiği Doruk LE model araçlardır. İnşallah teslimat işlemleri kısa süre içerisinde gerçekleşecek. Yeni araçlar engelli iniş ve binişlerine uygun bir tasarıma sahip. Bu şekliyle hem engelli kardeşlerimiz hem de vatandaşlarımız için birçok kolaylığı da beraberinde getiren araçları filomuza kazandırdığımızı söyleyebiliriz” diye konuştu.

90 araçlık filo

Kısa süre sonra hizmet sunmaya başlayacak otobüsler ile birlikte 90 araçlık bir filoya sahip olacaklarını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Yeni araçlarımız ihtiyaç duyulan hatlara takviye edilecek. Bu konuda eldeki raporları iyi değerlendirecek ve en doğru hatlara yeni otobüsleri dahil edeceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ulaşımda vatandaş memnuniyeti en büyük önceliğimiz. Toplu taşıma konusunda zamanın ruhuna uygun tüm gereklilikleri yerine getiriyoruz. Gerek dijital projelerimiz gerekse diğer yenilikçi adımlarımızla vatandaş memnuniyetini maksimum seviyelere ulaştırma hedefindeyiz. Ulaşım filomuza yeni araçlar kazandırmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]