Albuyur ile Ayancı arasında yolcu tartışması

CHP Serdivan  Belediye başkan  aday adayı, İnşaat Müh. ve Kamulaştırma bilirkişisi Atilla Albuyur, Cumartesi akşamı Radyo Net\'teki canlı yayında; Üç haftadır, Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek ve paylaşımda bulunmak için, her sabah saat, 08:30 ile 09:00 saatleri arasında Mavi Durak ile Kampüs durakları arasında kalan bölgede büyükşehir otobüsleri ve ticari dolmuşlarının alamadığı öğrencileri ilk derslerine yetiştirmek için yardımcı olduğunu açıklamıştı.

Bu sabah erken saatlerde yine kendi aracıyla Kampüs\'e öğrenci götürmek isteyen Atilla Albuyur ile kendisinin öğrencileri Kampüs\'e götürdüğünü gören Sakarya Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı arasında bir tartışma yaşandı.

 

Albuyur, Ayancı ile arasında yaşanan olayı şöyle anlattı:

 

"Mavi durak yakınlarında park ederek, öğrenci yoğunluğunu takip ediyordum bir trafik polis memuru tarafından Trafik Müdürü tarafından çağrıldığım sözlü olarak tebliğ edildi. Mavi Durak\'ın karşı köşesinde oturan Sakarya Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı ile burada ayak üstü görüştük.

Mustafa Ayancı bana durak ve yoldan öğrenci alamayacağımı bunun yasak olduğunu, alırsam hakkımda cezai işlem uygulayacaklarını ihtar etti. Ben de bu uyarının karşılığında, bunun hangi kanun maddesinde yer aldığını ve hangi hak ile öğrencilere yardımcı olmamım engellendiğini sorduğumda Mustafa Ayancı, "Bunu ben söylüyorum, ben bu şehrin trafik müdürüyüm" dedi. Buna müsaade etmeyeceklerini, şirkete ait hususi aracı ile duraktan veya yoldan öğrenci alamayacağımı yineleyen Ayancı, telsiz ile kampüsteki ekiplere, aracın kampüse girmeden durdurulması ve ceza\'i işlem uygulanması için emir verdiğini söyledi."

"Hak ve özgürlük ihlali yapıldı"

Alo 155\'i arayıp durumu izah eden Albuyur, "Alo 155\'i arayıp yoldan öğrenci alınmasına mani teşkil edecek bir durum olup olmadığını sordum. İlgili emniyet personeli mevzuatta ve kanunda buna mani bir durum olmadığını, para karşılığı yapılmadığı sürece dilediğimiz kişi yada kişileri, aracın kapasitesini aşmayacak ve izin verilen sayıda dilediğimiz yere ulaştırabileceğimizi söyledi. Mustafa Ayancı burada hak ve özgürlük ihlali yaptı. Orada bulunmasının temel amacı bana gözdağı vermekti. Aksi olsa, benden ehliyet ve ruhsat sorulur, aracımda fenni ve göz ile muayene yapılır, eksik bir evrak veya teçhizatın olup olmadığı kontrol edilirdi ama bu yapılmadı. Gözleri önünde balık istifine dönen büyükşehir otobüsleri dururken ve bu otobüslerin ayakta almaları gereken yolcu sayısından üç, beş kat daha fazla yolcu aldıkları gözleri önünde gerçekleşirken onlar benim ile uğraştılar ve böylece seyahat ve insanlık görevim olan yardımlaşma hakkımı elimden aldılar" dedi.

Vali Büyük\'e not bıraktı

Konu ile ilgili Vali Mustafa Büyük\'e ulaşmaya çalıştığını ve not bıraktığını söyleyen Albuyur, "Konunun takipçisi olacağım, gerekirse savcılığa başvuracağım ama bu dayatma ve gözdağı beni korkutmadı. Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin insan gibi, insana yakıştığı şekilde hizmet almalarını sağlayıncaya kadar konunun takipçisi olacağım ve her sabah üniversite öğrencileri ile buluşmaya ve yardımlaşmaya devam edeceğim" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]