Albuyur, "İkinci üniversite, Serdivan için intihar olur"

CHP Serdivan Belediye Başkan Adayı Atilla Albuyur, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar\'ın "Serdivan\'a 2. üniversite" projesini eleştirdi.

İkinci bir üniversitenin Serdivan için intihar olacağını söyleyen Atilla Albuyur, "Eğer Sakarya\'da ikinci bir üniversite kurulacak ise bunun Sakarya\'nın hayrına olabilmesi için Yenikent bölgesinde olması gerekir" dedi.

Serdivan\'ın ikinci bir üniversiteyi kaldıramayacağını söyleyen Albuyur, "Bu zihniyet ne üniversiteliyi anlar ne de üniversitelilerin ihtiyaçlarını. Bunlar için üniversiteli rant ve ruhsat kapısı. AKP adayları, bu trenin son tren olduğunun farkında. Bu yüzden destursuz atıyorlar" dedi.

Sakarya Üniversitesi Kampüsü\'nde okuyan yaklaşık  40 bin öğrenci olduğunu söyleyen Albuyur, “Sen bunlara sahip çık, 40 bin öğrenciyi Serdivan’da tut yeter. Bırak başka ilçelerde kalkınsın,  ikinci üniversite Serdivan\'ı betona gömer. Yeşil alanı yok eder, zaten olmayan bilim, sanat ve spor alanlarını oluşturma projelerimizi erozyona uğratır” dedi.

Sakarya\'ya ikinci üniversitenin şart olduğunu ama yerinin Serdivan olmadığını belirten Albuyur, Yenikent bölgesinin 15 yıldır unutulduğunu ve tek şanslarının ikinci üniversitenin bu yerleşkeye kurulması olduğunu söyledi. "Sakarya Serdivan’dan ibaret değil" diyen Albuyur, Serdivan\'ın doğa ve sağlık turizmi yatırımlarına öncelik vermesi gerektiğini söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]