Alabalık tesisinde balıkları yiyen su samuru yakalandı

Akyazı İlçesi\'nde bir alabalık tesisinin üretim çiftliğine 6 aydan bu yana gelip balıkları yiyen anadolu su samuru kurulan özel düzenekle yakalanarak Çevre ve Orman Müdürlüğü\'ne teslim edildi.

Akyazı İlçesi Yağcılar Köyü\'nde bulunan Altındere Alabalık Üretim ve Pazarlama Şirketi\'nin üretim tesisleri çalışanları 6 aydan bu yana balıkların sürekli azaldını belirledi. İşletme sahibi Mahmut Altıparmak, yaptığı takipler sonucu balıkları bir su samurunun yediğini tespit etti.

İşletme sahibi bölgede eşine az rastlanan su samurunun balık üretim havuzlarının su gider borularından girerek balıkları yediğni tespit etti. Ardından su samuruna zarar vermeden yakalayabilecek tuzak düzeneği hazırladı. İşletme sahibi, sayılarının 10 tane olduğunu tahmin ettiği su samurlarından sadece 1 tanesini yakalayabildi. Altıparmak, şöyle dedi:

"Yaklaşık 6 aydır alabalık ve mersin balıklarının üretimini yaptığımız üretim tesislerinde, özellikle iyi korunan mersin balıklarının ve alabalıkların sürekli azaldığını fark ettik. Takiplerim sonucunda üretim havuzlarının su gider borularından su samurlarının girerek balıkları yediklerini tespit ettim. Ne kadar engel olmaya çalışsam da, çok zeki hayvanlar oldukları için bir türlü önlerini kesemedim. Çareyi su samuruna zarar vermeyecek tuzak düzeneği kurmakta bulduk. Yakaladığım su samurunu da üretim havuzlarından uzak, yaşamlarını sürdürebilecekleri bir ortama uzaklaştırılması için Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Doğal Koruma Milli Parklar Şubesi\'ndeki ilgili kişilere teslim ettim. Su samuru yetkililer tarafından havuzlardan uzak bir bölgede yaşamını devam ettirebilecek bir bölgede doğal yaşama salıverildi."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]