Akyazı'ya 150 Milyon Dolarlık Turizm Yatırımı

Sakarya'nın Akyazı İlçe Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, İstabul'un kongre merkezi adayı Akyazı'da dünyaca ünlü Kosifler Şirketler Grubu'nun oteller ve golf sahasının da yer aldığı 150 milyon dolarlık yatırım yapacağını söyledi.

Sakarya
'nın Akyazı İlçesi'nde Turizm Haftası münasebetiyle Ticaret Meslek Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde 'Turizm' konulu konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Akyazı Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, Ticaret Borsası Başkanı Şener Bayraktar, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yaşa, AK Parti İlçe Başkan vekili Ahmet Talu, okul müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Belediye Başkanı Yazıcı, turizmin önemine işaret ederek, "İlçemizde özellikle sağlık termal turizmini çok iyi değerlendirmeliyiz. İstanbul'un kongre merkezi adayı ilçemizde, dünyaca ünlü Kosifler Şirketler Grubu'nun yapmak istediği önemli yatırımlar arasında oteller ve golf sahası var. Grubun yapmak istediği yatırımların değeri yaklaşık 150 milyon dolardır" dedi.

Kaymakam Mehmet Yapıcı ise özellikle dağ, yayla ve termal turizm yatırımlarının gerçekleşmesiyle Akyazı'nın ülkenin turizm cenneti haline geleceğini belirterek, konferansı organize eden okul yöneticilerini kutladı ve teşekkür etti.

Konferansın sonunda Akyazı Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan yöresel yemekler ve tatlı çeşitleri davetlilere ikram edildi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]