"Akyazı'nın alt yapısı her geçen gün kuvvetleniyor"

‘Her sokak örnek sokak’ anlayışı ile çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Akyazı Belediyesi üst yapı kadar alt yapıya da büyük önem vererek yağmur suyu kanal döşeme çalışmalarına devam ediyor.

Akyazı genelinde Fen işlerine bağlı 5 farklı teknik ekip tarafından ilçe genelinde sürdürülen alt yapı ve üst yapı çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Akyazı Belediyesi Fen işlerine bağlı teknik ekipler tarafından Ömercikler Mahallesinde sürdürülen yağmur suyu kanal döşeme çalışmalarında sona gelinmek üzere. Çalışmalar sonrasında Ömercikler Mahallesinin yağmur suyuna olan direncini arttırması ve olası su taşkınları ve sel gibi doğal etkenlerden mümkün olduğu kadar az etkilenilmesi sağlanmış olacak.

Ömercikler Mahallesinin alt yapısına takviye olarak bağlanan büz boruları su birikmesini önleyecek. Döşemesi yapılan yaklaşık 200 metrelik borular aracılığı ile yağmur suları Karacasu deresine aktarılacak.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı;

“Göreve geldiğimiz zamandan bu yana İlçemizin alt yapısında önemli ve güzel değişiklikler yaptık. Özellikle mevcut yağmur suyu hatlarımızın birçoğu eskimiş durumda iken artık daha kuvvetli borularla onları kuvvetlendirdik. Bununla birlikte ilçemizde yağmur, çamur, sel gibi doğal etkenlerin ilçemiz vatandaşlarını etkilememesi amacıyla yine mevcut alt yapıya destek olması amacıyla ilave yağmur suyu kanalları ve büz döşeme çalışmaları yaparak alt yapımızı daha akıcı daha rahat bir hale getirdik. Çalışmalarımızın ilçemizi ne kadar önemli ölçüde etkilediğini ve ne kadar işe yaradığını ilçemizde yağmur ve kar yağdığında tertemiz ve su birikmeyen sokaklarımızı gördüğümüzde çok iyi anladık. Halen İlçemiz genelinde de bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz hem alt yapısı ile hem üst yapısı ile modern ve güzel bir Akyazı’yı oluşturma gayretimiz ve görev bilincimiz hep devam edecektir” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]