Akyazılı hanımlar afete hazırlanıyor

Kurulduğu günden itibaren önemli işlere ve hizmetlere imza atmayı başaran Sakarya Afet Bilinçlendirme, Afete Hazırlama, Arama ve Kurtarma Derneği (S.A.B.A.H) şimdide yeni bir projeyi hayata geçirmek için çalışma başlattı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Afet ve Acil Durum Sakarya İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek ve hayata geçirilmesi planlanan Afete Hazır Kadın ismini taşıyan projede katılımcılara 8 saat eğitim verilmesi düşünülüyor.

Proje kapsamında gerçekleşecek olan eğitim seminerine katılacak olan bayanlara temel afet bilinci, yangın, bölgenin afet geçmişi, DASK konularında bilgiler verilecek ve kursun sonunda katılımcılara afet ve ilk yardım çantası ile çeşitli materyallerle birlikte sertifika verilecek. S.A.B.A.H Akyazı temsilcisi Eczacı İlhan Durgut yaptığı açıklamada, “ Projeyi hayata geçirmek suretiyle Akyazılı hanımları afete hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Özellikle afetlerden önce afet hazırlığı nasıl yapılır, afetten sonra insanlarımızın hayatta kalması nasıl sağlanır konularında bayanlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek istiyoruz ve Akyazılı hanımların bu projeye destek vermelerini bekliyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]