Akyazı'da zarar gören evler onarılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi tarafından 2013 yılında 12 adet yangında hasar gören ev ve 25 adet tamirat ve tadilat gerektiren ev baştan sona yenilendi.

İhtiyaç sahibi ailelere Sosyal yardımlarına devam eden Akyazı Belediyesi 2013 yılında ilçede meydana gelen yangınlar neticesinde ağır hasar gören evleri Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte baştan sona onararak Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında önemli işlere imza attı.

İlçede yakın bir tarihte Karaçalılık, Alaağaç, Pazarköy’de meydana gelen yangın vakalarında ağır hasar görmüş evlerin tamirat ve tadilatına halen devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi 2013 yılında toplamda 12 adet yangında ağır hasar gören evi sıfırdan inşa etti. Kullanılamayacak durumda olan toplam 25 ev baştan sona onarılarak yeniden yapıldı. Böylece 2013 yılında toplamda 37 ev yenilenerek tekrardan sahiplerine teslim edildi.

Yangında evi ağır hasar alan bir vatandaş da Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi’nin ev yenileme hizmetinden yararlanarak “Yangın, sel fırtına bunlar doğal şeyler her an herkesin başına gelebilir Allah herkesi korusun. Düşünsenize bir anda evsiz kalıyorsunuz başınızı sokacak bir eviniz yokken belediyelerimiz bizlerin elinden tutuyor tamamen kül oldu denilen evleri baştan sona yeniden inşa edip bizleri tekrar evlerimize kavuşturuyor. Allah Belediyelerimizden ve Belediye başkanlarımızdan razı olsun” dedi.

"37 ailemizi tekrardan sıcak yuvalarına kavuşturduk"

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ise, “Akyazı Belediyesi olarak Sosyal belediyecilik hizmetlerimiz devam ediyor. Evi yanan yada oturulamayacak kadar kötü olan muhtaç durumdaki ailelerimize mümkün olan en kısa sürede ulaşarak derhal gerekli işlemleri başlatıyoruz. Eğer ev tadilat yapılacak durumda ise tadilat, boya badana temizlik işlemlerini yapıyoruz değilse de komple yeni baştan inşa ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıl 12 yangında hasar gören ve 25 adet ev yeni baştan inşa edilmek üzere toplamda 37 ailemizi tekrardan sıcak yuvalarına kavuşturduk. İhtiyaç sahibi ailelerimizin her zaman yanındayız” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]