Akyazı'da tüm okullar engelsiz

Akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kabul edilen Akyazı’daki 31 okulda ve kamu binasında engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin büyük ölçüde tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Kısa bir süre önce başlatılan \'Akyazı’da tüm okullar engelsiz\' çalışması kapsamında Akyazı’da 31 okul ve kamu binasında 12 asansör, 7 bahçe düzenlemesi ve 36 engelli rampası çalışmalarında büyük ölçüde sona gelinmek üzere olduğu belirtildi. Proje kapsamında engellilere yönelik Akyazı’da yapılan büyük değişimler sonrasında okullarda ve kamu binalarında gerekli olan iç ve dış ulaşımların sağlanması, gerekli olan hazırlıklar büyük ölçüde tamamlanarak engelli rampaları ve engelli asansörlerinin büyük bir kısmı tamamlandı.

Akyazı’da engellilere yönelik çalışmalarında hız kesmeyen Akyazı Belediyesi, bu çalışmalarla kalmayıp teknik çalışmalar kapsamında sokaklarda ve kaldırımlarda gerekli düzenlemeler ve rampalar yaparak Akyazı genelindeki tüm kaldırımlar engelli vatandaşların rahat çıkacakları şekilde yeniden düzenledi.

Artık tüm okullar engelsiz

Ülkemizde birçok okulda henüz mevcut olmayan engelli asansörü, engelli rampası gibi önemli eksikleri Akyazı’da tamamlayarak büyük bir çalışmaya imza atan Akyazı Belediyesi 31 okul ve kamu binasında; 12 asansör, 7 bahçe düzenlemesi ve 36 engelli rampası çalışmaları sonrasında Akyazı’da bulunan tüm okulları engelsiz hale getirdi.

Daha önce engellilere yönelik yapmış olduğu Filografi kursları, Ssergiler, beceri kursları gibi çeşitli etkinliklerle halkın teveccühünü kazanan Akyazı Belediyesi geçtiğimiz ay açılışını yaptığı Akyazı’nın ilk engelsiz binası Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi ile de engellilere yönelik çalışma azmini Akyazı halkına daha da kanıtlayarak bu sevgiyi taçlandırdı.

Şu anda 5 branşta 30 engelli vatandaşa hizmet veren Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi hobi sınıflarında Heykel, Resim, Rolyef, Filografi ve El sanatları gibi dersler düzenlenerek engelli öğrencilere önemli el becerileri kazandırılarak engellerini yenmeleri ve kişisel özgüvenlerinin daha da artması sağlanacak.

"Gönül ister ki ülkemizde tüm okullarımız böyle engelsiz olsun"

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı da projeyle ilgili, “Engelli vatandaşlarımızın ya da engelli öğrencilerimizin okullarda ya da kamu binalarında giriş ve çıkışlarına yönelik düzenleme çalışmalarımızı büyük bir ölçüde tamamladık. Gönül ister ki ülkemizde tüm okullarımız böyle engelsiz olsun tüm okullarımızda çocuklarımız yavrularımız kimseye ihtiyaç duymadan engelli rampalarından, engelli asansörlerinden faydalanarak rahatlıkla istediği yere gidip gelebilsin veya inip çıkabilsin. Bu anlamda sürekli gelişmekte olan Akyazı’mızda bu eksikliği gidermiş olmanın ve engellilerimize yönelik bu ihtiyacı gidermiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]