Akyazı'da sosyal alan çalışması

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, örnek ve model olabilecek güzellikte düğün salonu ve beraberinde sosyal alan için harekete geçtiklerini söyledi.

Akcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapacakları çalışmanın illerinde hatta bölgelerinde parmakla gösterilecek kadar iyi olacağını ifade etti.

Yapacakları alanda bir çok sosyal faaliyetin gerçekleştirilebileceğini aktaran Akcan, "Bu amaçla belediyemiz bünyesindeki mimar ve mühendislerimiz gece-gündüz çalışmaktalar. En kısa zamanda, düğün salonu, seyir terası, piknik alanları, yürüyüş parkuru, botanik bahçesi ve dinlenme alanları ile halkımızın hoşça vakit geçirebileceği bir sosyal alan kazanmak istiyoruz. İleriye dönük amfi tiyatro ve spor alanlarıyla bölgede örnek bir tesis amaçlıyoruz. Turizm ile gelişen Akyazı’nın önemli bir vitrini olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü’nün işbirliği Akyazı Belediyesi bünyesindeki nitelikli ve konusunda uzman mühendis ve mimarlarının nezaretinde yapımına başlanan ve Akyazı’ya örnek  ve model olabilecek güzellikte düğün salonu ve beraberinde sosyal alan için harekete geçen ekipler ilk etapta zemin düzeltme, bahçedeki yabani ot, çalı, bitki, ve dikenlerin temizliği yetişmiş ağaçların nitelikli budama ve  peyzaj işlemlerine başladı.

Akyazı manzarasına yukarıdan hakim bir alanda Aksar Tepe yanında, Kuzuluk orta mahallede tepe üzerinde İki katlı olarak inşa edilecek olan düğün salonunda 500 metrekare kapalı alan, alt kat beton 2.kat ahşap ve ayrıca geniş bir seyir teras katı olacak, toplamda 8 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek düğün salonunun açık alanında ise botanik bahçeleri, çocuk oyun grupları, piknik alanları, yürüyüş ve gezi yolları ile halkın sosyal ihtiyacına hitap ederken,nişan, nikah, düğün, kır düğünleri, açık alan toplantı ve çeşitli diğer organizasyonları  içinde harika bir alan olacak, tespit edilen diğer alanların katılımı ile de 50 dönümlük bir sosyal ve kültürel alana kavuşacak. Anfi tiyatro ve spor alanlarının oluşturulması ile de ilçenin yanı sıra il bazında da önemli bir tesis kazanılmış olacaktır.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]