Akyazı'da Petrol mü Var?

Termal enerji için sondaj çalışmalarının yapıldığı Sakarya'nın Akyazı ilçesinde petrol bulunduğu ileri sürüldü. Bölgeden alınan numunelerin tahlile gönderildiği belirtilirken, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, "Tüm belirtiler bölgede petrol olduğundan yana" dedi.  

Akyazı Belediyesi, Kuzuluk beldesinde termal enerji için ilçede sondaj çalışmaları başlatmıştı.  Ancak sondaj kuyusuyla ilgili İller Bankası'nın yaptırdığı laboratuar analizlerinde ham petrol bulgusuna rastlanınca durum hemen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bildirildi. İlçeye gelerek sondaj kuyusunda inceleme yapan TPAO görevlileri, ham petrole çok benzeyen bir madde buldu.
İnanamadılar

Numuneler tahlile gönderilirken 4 firma da ilçede petrol aramak için başvuruda bulundu. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, konuyla ilgili olarak, "İller Bankası yetkilileri de test yaparak petrol emaresi gördüklerini ifade ederek, durumu TPAO'ya bildirdi. TPAO buraya heyet gönderdi. Onlarla Kuzuluk'taki kuyuların yanına gittik. Vanaları açtığımızda petrol emaresine rastladık. İnanamadılar. Bir gün beklediler. Ancak belirtilerin petrol olduğu belirlenince bölgeden numuneler alarak gittiler. Sonucu bekliyoruz. Bölgede ne kadar petrol olacağı daha sonra ortaya çıkacak." dedi. 
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]