Akyazı'da Nezarethaneler İncelendi

Akyazı ilçesinde bulunan nezarethaneler İnsan Hakları Kurulu tarafından incelendi.

Akyazı İnsan Hakları Kurulundan bir heyet İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki nezarethaneleri gezerek incelemelerde bulundu. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığının başlattığı yeni uygulama doğrultusunda kurulan Akyazı İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri Okan Karaağaç, Ahmet Durmuş ve Akyazı İnsan Hakları Derneği Başkanı Süleyman Gül olarak Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğünde incelemede bulundular.
Akyazı ilçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Polis Merkezi amiri Komiser Ünal Başoğlu nezarethanelerin durumu hakkında üyelere bilgi verdi. Komisyon üyeleri daha sonra nezarethaneleri gezerek uygun olup olmadıklarını kontrol ettiler.

Komisyon daha sonda İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Başçavuş Hüseyin Kızılaslan tarafından bilgilendirilen komisyon daha sonra jandarmanın nezarethanelerini gezerek not aldı.
İnsan Hakları Komisyonu üyeleri daha sonra Kaymakam Erdoğan Beypınar'ı ziyaret ederek yapılan incelemeler hakkında bilgi sundu ve kanaatlerini bildirdi. Komisyon üyeleri yaptıkları incelemede gerek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve gerekse İlçe Jandarma Komutanlığındaki nezarethanelerin eldeki imkanlar ölçüsünde insan haklarının gerektirdiği normlarda düzenlenmiş olduğunu görmekten memnun olduklarını ifade ettiler. Yapılan inceleme ile ilgili resim ve bilgilerden oluşturulan CD Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına gönderilmek üzere Kaymakamlığa sunuldu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]