Akyazı'da Mobese Temel Atma Töreni yapıldı

Akyazılar tarafından merakla beklenen MOBESE’nin temel atma töreni yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Kısa bir süre önce temel atma tarihi merakla beklenen MOBESE uygulamasının müjdesini veren Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Belediyesi Kenan Sofuoğlu Parkı karşısında toplanan protokol üyeleri ve halkın yoğun katılımı ile MOBESE uygulamasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Temel Atma törenine AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Mustafa İsen, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Akyazı Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Çakmak, Ünal Gündüz ve Mustafa Tonyalı, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, Akyazı daire amirleri, Akyazı Belediye Personeli, Öğretmenler, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel Atma töreninde konuşma yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Akyazı Belediyesi olarak her türlü teknolojik imkanları ve adımları yakından takip ediyor ilçemize bu imkanları kazandırmak adına her zaman azami gayreti sarf ediyoruz. Söz verdik ve şimdi yaptık. Bundan sonra da diğer sözlerimizi tutacağız. Yıllardır yapılmayan mobese Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı’nın gayretleri sayesinde temel atma noktasında kadar geldi. Bugün temeli atılan MOBESE Akyazı’da kolluk güçlerinin gözü kulağı, vatandaşın huzuru olacak olan MOBESE sisteminde 7\'si hareketli olmak üzere toplam 45 adet kamera ile 2 farklı noktada 4 şeritte plaka tanıma kabiliyetli kameralar kullanılacak. Akyazı’nın 18 önemli kavşak noktalarına kurulacak olan sistemler Aksartepe noktasına tesis edilecek aktarım noktası üzerinden izleme merkezine aktarılacak. Tüm kameralar 7 gün 24 saat hem merkezde hem de direklerde kayıt yapacak. Özellikle Batakköy ve E-5 girişlerine konulacak plaka okuma ve tanımlama kabiliyetli kameralar ile çalıntı, aranan ya da şüpheli araçları online olarak takip edilecek ve kolluk güçlerine bilgi verilecek. Kısacası Akyazı ilçemizin 18 farklı noktasına 18 polis ekibi yerleştirilmiş gibi olacak. Sistemin kurulum işlemleri tamamlanmasının ardından Akyazı’da MOBESE kolluk güçlerinin gözü kulağı ,vatandaşın huzuru olacak.

Akyazı Belediyesi olarak yeni gelişen sistemleri ilçemize dahil etmek adına her geçen gün araştırmalar yapıyor ve gerekli çalışmaları da hemen başlatıyoruz. MOBESE çalışmasının da Akyazı’ya kazandırılması ve uygulamaya alınması için sayın Akyazı Kaymakamımız Kamuran Mustafa Ballı ve Akyazı Emniyet Müdürümüz Murat Bal ile birlikte kapı kapı tüm esnaflarımızı gezdik, dolaştık ve büyük emek sarf ettik çok şükür ki bugün Akyazı’mıza mobesemizi kazandıracak ilk adımı attık. Çok kısa bir süre içerisinde Akyazı Belediyesi olarak vatandaşlarımıza yeni projelerimizi duyurmaya devam edeceğiz. Belediye olarak Web sitemizi değiştiriyoruz yenilenen web sitemizi çok kısa süre içerisinde hizmete alacağız. Belediyemizde kullanılan sistemlerimizi ve iş akışımızı hızlandırmak amacıyla tüm yazılımsal programlarımızı daha hızlı çalışan programlarla değiştirdik. Bu sayede vatandaşlarımız belediyemiz ile olan işlemlerini artık çok daha kısa bir süre içerisinde halledebilecekler. Akyazı Belediyesi olarak ilçemizi hızla geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz bundan sonra Akyazı her zaman bir ve birlikte olarak her geçen gün yeni projelere ve yeni gelişmelere imza atacak. Mobese’nin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Akyazı’mız artık daha güvenilir ve daha da güçlü olacak, Bizim yolumuz belli, bize düşen Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yolunda, izinde ilerlemek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün burada Akyazı’nın daha güvenli bir ilçe olmasından ziyade yeni bir projeye daha imza atmış olmasından dolayı toplanmış bulunuyoruz. Güvenli ilçeleri yönetmek yöneticiler için tabi ki çok büyük önem arz etmekte fakat güvenli olmakla birlikte teknolojiyi yakından takip ederek bir adım daha diğer ilçelerden önde olmak ilçenin sürekli gelişmesini sağlamak daha da önemlidir. Akyazı Belediyesi işte bugün burada bunu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ile yeni bir teknolojik adım daha atmıştır. Atılan tüm adımların ve bugün temel atma töreni yapılan Mobese’nin ilçeye hayırlı olmasını diliyorum”diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]