Akyazı'da Başlatılan Kampanya Venezuela'ya Örnek Oldu

Akyazı Belediyesi'nin başlattığı 'Oyuncak Silahını Getir, Bir Kitabın Olsun' kampanyası, dünyada silahlı şiddet olaylarının en çok meydana geldiği ikinci ülke Venezuela'da uygulamaya konuldu.

Akyazı Belediyesi tarafından 24 Temmuz 2007 tarihinde başlatılan 'Oyuncak Silahını Getir, Bir Kitabın Olsun' kampanyası, ülke sınırlarını aştı. 2008 yılında Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen üye 276 belediyenin katıldığı projeler yarışmasında, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisine Marmara Bölgesinde birinci seçilerek ödül alan Akyazı Belediyesi'nin projesi, dünyada en fazla şiddet olayının yaşandığı ülkeler arasında El Salvador'un ardından ikinci sırada yeralan Venezuela'da uygulanmaya başlandı. Venezuela İçişleri Bakanlığı, örnek aldığı Akyazı Belediyesi'nin projesini tüm yurt çapında uygulamaya koydu. Venezuela'da sadece geçen yıl şiddet olayları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin. Birleşmiş Milletlerin geçen sene yayınlanan raporlarına göre, Venezuela dünyada silah nedeniyle ölümlerin de en çok yaşandığı ülke.
Kampanyanın artık ülke sınırlarını aştığını belirten Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, "Projemizin ödül kazandığında yaşadığımız mutluluğunun çok daha fazlasını, bu projenin ülke sınırlarını aşıp şiddet olaylarının çokça yaşandığı Venezuela'nın İçişleri Bakanlığı tarafından alınıp uygulamaya sokulmasıyla birlikte ziyadesiyle yaşıyoruz. Projemiz halen devam ediyor ve devam edecek de. Çocuklarımız oyuncak silahlarını getiriyor ve bizde onlara kitap veriyoruz. Ve bu bizi çok mutlu ediyor" dedi. 'Oyuncak Silahını Getir, Bir Kitabın Olsun' kampanyası kapsamında 4 bin 800 oyuncak silah toplandı. Karşılığında ise 7 bin 500 kitap verildi.Toplanan oyuncak silahların tamamı silindirle ezilerek imha edildi. Kitap okumayı teşvik için Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasının alt projesi olarak kabul edilen 'Oyuncak Silahını Getir, Bir Kitabın Olsun' kampanyası, süresiz olarak devam edecek.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]