Akyazı'da Acelle Yayla Şenlikleri Yapıldı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Acelle Yayla Şenlikleri düzenlendi.

Akyazı Belediyesi tarafından 19. düzenlenen Acelle Yayla şenlikleri Cuma günü sünnet şöleni ile başladı. Şenliklerin son gününde yaklaşık 10 bin kişi yaylayı doldurdu. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, hedeflerinin yayla ve termal turizmi ile Akyazı'yı turizm cenneti haline getirmek olduğunu ifade ederek, "İlçemizin bir turizm bölgesi haline dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar hızla devam ediyor. Biz belediye olarak bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Projelerin hayata geçirilmesiyle geleneksel hale getirdiğimiz Acelle şenlikleri bu çerçevede daha da önem kazanacaktır" dedi.

Yazıcı konuşmasının son bölümünde şenliklerde silah kullanılmamasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, bu konuda destek veren herkese teşekkür etti.

Akyazı Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise, yayla şenliklerinin önemli bir sosyal faaliyet olduğunu belirterek, "Bu gün burada bunun ne kadar önemli bir etkinlik olduğunu gördüm. Doğrusunu isterseniz bu ilgili ve yoğunluğun olacağını tahmin etmiyordum. Bu ilgi beni ziyadesiyle memnun etmiştir" diye konuştu.

Yerel sanatçılar tarafından sunulan müzik şöleniyle program devam etti. Şenliğe katılanlara yöresel yemek ikram edildi. Şenlik sona erdiğinde vatandaşlar huzur içinde evlerini yolunu tuttular.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]