Akyazı'da 35 yıl sonra sinema açıldı!

‘Birleşen Gönüller’ filmi, Sakarya\'nın Akyazı ilçesinde sinemaseverlerden tam not aldı.

 Akyazı\'da sinemaseverler, 35 yıl sonra sinema açılması ve Birleşen Gönüller\'in filmi izleyecek olmanın heyecanı yaşadı. İlçede filmi izleyenlerin sayısı 4 bini buldu.

Sakarya Akyazı Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, "Birleşen Gönüller, aşk filmi; ancak odağında ise vefa ve fedakârlık var. Öğretmenler gününde yurtdışında eğitim veren gönüllü öğretmenlerin fedakârlıklarını ayakta alkışlamak lazım. Açıkça itiraf etmek gerekirse kendi düzenini bozup da yurtdışına gitmek, oradaki çocukları eğitimle buluşturmak hiç hiç kolay değil. Herkesin yaşayabileceği, anlayabileceği bir şey değil." şeklinde konuştu.

Sinemaseverlerden motor ustası Erol Göçer "Filmde herkes gibi ben de gözyaşlarıma hakim olamadım. Mendil getirmediğime pişman oldum. Eğitim gönüllülerinin hikâyeleri hepsi gerçek. Birleşen Gönüller; aşkı, vefayı ve dostluğu anlatan başarılı şekilde beyazperdeye yansımış. Defalarca izlense yormadan aynı duygular paylaşılır." ifadelerini kullandı.

Birleşen Gönüller’i izlemeyenlerin hayatında eksik duygu düşünce kalacağını dikkat çeken Vizyon Sinema işletmecisi Sait Arık "Halkımız bir davayı, bir aşkı anlatan Birleşen Gönüller\'i sevdi. Film Akyazı’da 4 bin’e yakın sinemaseverden takdir aldı. Daha çok ev hanımları gruplar halinde Filmi izlemeye geliyor. Film çıkışında istisnasız bütün bayanlar gözyaşları içerisinde, ellerinde mendille salonu terk ediyor." diye konuştu.

Özellikle film içerisindeki diyaloglarda geçen, "Hadiselerin tesirinde kalan hadiselere tesir edemez" sözünün insanlar için hayat felsefesi olacak nitelikte bir söz olduğunu belirten,film ile ilgili görüşlerini paylaşan Akyazı FEM Dershanesi Müdürü Faruk Uysal da "Bu bakımdan Birleşen Gönüller filmi uzun süre adından söz ettirecek önemli filmlerden birisi olacaktır, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gözyaşlarıyla izlediğimiz bir film, uzun zamandır bu kalitede bir Türk filmi izlememiştik, oldukça başarılı bir yapım." dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]