Akyazı Özgürlük Platformu, 117. Kez Bir Araya Geldi

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu, 117. basın açıklamasını gerçekleştirdi. 

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Ülkemizde din ve inanç özgürlüğü konusunda ne yazık ki olumlu adımların atılmadığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Son bir ay içinde ülkenin değişik bölgelerinde başörtüsü zulmü nedeniyle mağduriyetler yaşanmaya devam etti. Çukurova Üniversitesinde düzenlenen 'Kariyer Günleri 09' etkinliği kapsamında verilen bir konferansa katılmak isteyen başörtülü mühendis, kıyafeti gerekçesiyle salondan çıkarıldı. Bildirildiğine göre çalışmakta olduğu Türk Telekom'un da sponsorluğunu yaptığı 'Kariyer Günleri '09' etkinliğine katılmak isteyen mühendis Esin A., toplantı başlamadan güvenlik görevlileri tarafından kampus alanından çıkarıldı" denildi.

Grup tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  "Yine bildirildiğine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Konak'taki ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne başvuran başörtülü öğrencilerin toplu ulaşım kartı almak için başörtülü fotoğraf vermeleri nedeniyle bu talepleri geri çevrildi. Başörtülü fotoğrafı kabul etmeyeceklerini belirten ESHOT yetkilileri, öğrencilerin başı açık şekilde çekilmiş fotoğraf getirmelerini söylediler. ODTÜ'de başörtülü öğrencilerin okula girmesine izin veren güvenlik görevlisi Soner Ercim'in 'maaş kesme' cezasının
ardından işten çıkarıldığı bildirildi. Bildirildiğine göre Ercim hakkında başörtülü öğrencilerin kampüs alanına girişlerine izin vererek, kaos çıkartmak suçlamasıyla rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Açılan soruşturmaların ilkinde Ercim'e 'aylıktan kesme' cezası verildi. Ercim rektörlüğe iki ayrı dilekçe ile başvurarak, 'olayın hukuksuzluğuna' dikkat çekti.  İki dilekçesi de rektörlük tarafından reddedilince Ercim, İdare Mahkemesine 'aylıktan kesme cezasının iptali istemiyle dava açtı. Dava devam ederken Ercim'in evine gönderilen tebligat ile görevine son verildiği bildirildi. Örnekler uzayıp gitmektedir. Bizler artık kanamakta olan bu yaranın iyileşmesini, başörtüsünün hayatın her alanında serbest bırakılmasını ve yasakların kaldırılmasını istiyoruz." 

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]