Akyazı İlçe Tarım Müdürü Adana'da

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Tarım Müdürü Murat Özer ve beraberindeki heyet, çilek bahçelerinde incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gitti.

Akyazı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Tarım Şurası'nda alınan alternatif ürün yetiştirilmesi kararı doğrultusunda, ilçenin Taşyatak Köyünde 10, Hanyatak Köyü'nde ise 7 olmak üzere, toplam 17 kişiye 2'şer dönüm çilek bahçesi tesisi kurulacağı bildirildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan proje kapsamında kurulacak tesislerin kişi başı maliyetinin 3 bin 565 YTL, toplam proje bütçesinin ise 60 bin 605 YTL olduğu belirtilirken, projeden faydalanacak üreticilerin proje bedelini ilk yıl ödemesiz, sonraki 3 yılda eşit taksitler halinde faizsiz olarak geri ödeyecekleri ifade edildi.
İlçe Tarım Müdürü Murat Özer, Ziraat Mühendisi M. Mutlu Yalçın, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Proje Sorumlusu Sabri Damar'ın söz konusu proje uygulaması doğrultusunda üretim sahalarını ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gittiğini belirten Kaymakamlık yetkilileri, üreticilerin bahçelerinin ise iki hafta içinde hazır hale getirilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]