Akyazı Halk Eğitim Merkezi Müdürü'ne 'başörtüsü' suçlaması

Akyazı İlçesi Halk Eğitim Merkezi\'nin judo kursunda antrenör olan Pınar Batman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Ali Yaman’ın, kız sporcuların antreman yaptığı sırada salona girerek, "Başörtülü spor yapılır mı?" diyerek hakarette bulunduğu iddiasıyla Kaymakamlığa şikayette bulundu. Bu iddia sonrasında Kaymakamlık soruşturma başlatırken, Halk Eğitim Merkezi judo kursuna katılan kız öğrenciler kursla ilişkilerini keserek ayrıldı.

Akyazı Kaymakamlığı\'na dün verilen Judo Anterönü Pınar Batman\'ın şikayet dilekçesindeki iddialara göre, olay 12 Ocak tarihinde meydana geldi. İddiaya göre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan judo kursuna katılan kızlar, spor salonunda antreman yaptıkları sırada, Halk Eğitim Müdürü Dursun Ali Yaman da salona geldi. Burada bayan sporcuların toparlanmalarına izin vermediği öne sürülen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaman onlara, "Başörtülü spor yapılır mı, böyle spor olmaz" dedi. Judo antrenörüne de, "Sen bunlarla mı müsabakalara katılacaktın" diye konuştu.

Judo antrenörü Pınar Batman, Kaymakamlığa verdiği şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

"Bir gün sonra da beni makamına çağırarak \'Senin paranı ben veriyorum. Senin patronun kim\' diyerek bana hakaret etmiştir. Bu olaydan sonra antreman esnasında hakaret ettiği sporcular judo antremanlarını bırakma kararı almıştır. Ayrıca baskıcı ve teditkar tutuma sahip olan Halk Eğitim Merkezi Müdürü ile çalışmama kararı da aldım."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Akyazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü\'nde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili olarak İlçe Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Halk Eğitim Müdürü Dursun Ali Yaman hakkında inceleme ve soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında judo kursuna katılan kursiyerlerin de bilgilerine başvurulacağı belirtildi.

İddialarla ilgili olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaman, açıklama yapmadı.

TABELA İNDİRİLDİ

Bu arada olayı duyan Akyazı Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Akcan judo kursuna gelerek yönetici ve kız sporcularla konuştu. Akcan öğrenci ve velileri dinledikten sonra "Halk Eğitim kursu kapatıyorsa sizlerin yanında Akyazı Belediyesi var. Judo Kursu bu saatten itibaren Akyazı Belediyesi Kız Judo kursu olarak faaliyetine devam edecektir" dedi.

Judo kursunun girişinde bulunan Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü Judo kursu tabelası da indirilerek, yerine Akyazı Belediyesi Judo Salonu tabelası asıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]