Akyazı Belediyesi, Jeotermalle Isınmayı Görüştü

Akyazı Belediye Meclisi, jeotermal bölgesi ısıtma sisteminden yararlanmak isteyenlere uygulanacak olan bağlantı ve ısınma ücretiyle ilgili gündem maddesini kabul etti.

Akyazı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı başkanlığında toplandı. Tek gündem maddesinin olduğu toplantıda jeotermal bölgesi ısıtma sisteminden yararlanmak isteyenlere uygulanacak olan bağlantı ve ısınma ücreti ele alındı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, "Jeotermal bölgesi ısıtma sisteminden yararlanmak isteyenlere uygulanacak olan bağlantı ve ısınma ücretini bugün oylayacağız. Yapılan çalışmalar sonucu jeotermalle ısınmak 100 metrekare binalar için 50 YTL ve bağlantı bedeli olarak da 2 bin 500 YTL uygun görüldü" dedi. MHP'li üye Rahmi Aktürk de yapılan hesaplamaların ve abone ücretlerinin yüksek olduğunu söyledi. SP Meclis üyesi Sami Kafadar da jeotermal için niye yap-işlet-modeli benimsendiğini sordu. Soruları cevaplayan Başkan Yazıcı, "Belediyeyi 25-30 milyon dolar borca sokamayız. Buna hakkımız yok. Bu nedenle yap-işlet-modeli en uygun olanıdır" dedi. Yapılan oylamada gündem maddesi kabul edildi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]