Akyazı Belediyesi Gençlik Meclisi, Parlamentoda Sakarya'yı temsil etti

24-27 Ekim tarihleri arasında Aydın Kuşadası’nda gerçekleştirilen Ulusal Gençlik Parlamentosu Finansal Bilinç toplantısına Sakarya’yı temsilen Akyazı Belediyesi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı İlker Akgün gitti.

Toplantıya 72 ilden çeşitli gençlik meclisleri, sivil toplum kuruluşları,öğrenci kulüpleri ve derneklerden temsilciler katıldı.
Yoğun geçen toplantılara Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı, Başbakanlık ve VISA’dan gelen katılımcılarda sivil toplumun önemi hakkında konuşmalarda bulunuldu.

"Parlamentoda Sakarya gençliğini Akyazı Belediyesi Gençlik Meclisi olarak temsil etmek bir gurur"

Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan İlker Akgün, “Toplantı çok verimli geçti. Ulusal Gençlik Parlamentosu şu anda Türkiye’nin en büyük gençlik sivil toplum platformu. Parlamentoda Sakarya gençliğini Akyazı Belediyesi Gençlik Meclisi olarak temsil etmek bir gurur. Sakarya’da tek gençlik meclisi olmakta farklı bir ayrıcalık bizim için. Toplantıya Kalkavan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziya Kalkavan ve Microsoft Orta Asya ve Afrika bölge sorumlusu Erdem Erkul’da katıldı ve tanışma fırsatı yakaladık.

" Aralık ayı sonuna kadar tempolu bir çalışma bizi bekliyor"

Belediye Başkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak Türkiye genelinde Genç Dostu Kent adında yeni bir kampanya başlatıyoruz. Yerel Seçimlere Yönelik Strateji Çalışması ve Yerel Yönetimlerde Gençlik Politikası Nasıl Olmalı? Konu başlıkları adı altında bir takım çalışmalar yapıldı. Gençler nasıl bir kent istiyor? Kentlerde neler eksik? Neler yapılmalı sorularına cevaplar arandı. Her şehrin temsilcileri kendi şehirlerinde saha çalışmaları yaparak gençlerin isteklerini anketleyecek. Belediye Başkan adayları açıklandıktan sonra tüm parti adaylarıyla tek tek görüşerek gençlerin kenti için ne isteklerini tüm adaylara sunacak ve taahhütünü isteyecek. Aralık ayı sonuna kadar tempolu bir çalışma bizi bekliyor” dedi.

İlker Akgün Ulusal Gençlik Parlamentosu çalışmalarını devam ettirmek üzere 8-9-10 Kasım tarihlerinde de Ankara’da bulunacak.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]