Akyazı Başörtüsü Platformu'ndan Basın Açıklaması

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından 71. basın açıklaması düzenlendi.
Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi Mahmut Alemdar, başörtüsü üzerinden hesap yaparak huzuru bozanlara seslendiklerini belirterek, "Bu topraklar üzerinde yaşayan insanlara yaptığınız baskı ve zulümleri devam ettirmekte ısrar etmeniz insani duygulardan yoksun olduğunuz anlamına gelmektedir. Başörtülü oldukları için okullara alınmayan kız öğrenciler. Başörtülü oldukları için devlet dairelerinde görev verilmeyen kadınlar. Başörtülü oldukları için kışlalara alınmayan kadınlar. Başörtülü oldukları için kamusal alana yaklaştırılmayan kadınlar. Evet, başörtüsüne karşı olanlar size sesleniyoruz: Kendinizin bu yasaklarla karşılaştığınızı düşünün, ne kadar tahammül ederdiniz. Diyoruz ki artık yeter, insanların örtüsü ve dini ile uğraşmayın" dedi.

Anayasa mahkemesinin yapacağı açıklamayla, insanlar üzerinde haksızca uygulanan yasakların yanlışlığı vurgulanması gerekirken, tam tersine yasakları destekleyici açıklama yapılması dindar ve mütedeyyin insanları rencide ettiğini ifade eden Alemdar, "Yasaklardan medet uman bazı rektörler, kampusa gelen araçların içindeki insanların başörtülerine el uzatma cüretini göstermeye başlamışlardır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde başlatılan ve bahse konu olan insanlık dışı olan başörtüsü yasağı uygulamasını protesto edip, zulme uğrayanların yanında olan Van Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyelerine karşı yapılan sindirme operasyonudur.
Bu operasyonlar aslında yasakçılar üzerinde yapılmalıydı. İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nın keyfi sindirme operasyonlarına karşı gerekli hassasiyeti gösterip mağduriyet yaşatılmamasını bekliyoruz. Buradan AK Parti iktidarına sesleniyoruz: Darbeci zihniyetlerin hazırladıkları yasaların adil olmadığını artık hissetmiş olmalısınız. Yapacağınız en hayırlı hizmet insan hak ve hürriyetlerine hiçbir kısıtlama getirmeyen yasaları 'Bu anayasa değişikliği de olabilir', bir an önce hayata geçirmek olacaktır. Üzerinize serpilen külü silkeleyin, sizi yüzde 47 ile iktidara getiren halkın sesini duyun. İnsan hak ve hürriyetleri mücadelemiz zulümler bitene kadar devam edecektir" diye konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]