AKUT, ADA'da Tatbikat Yaptı

ADA AVM; 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 10’uncu Yıldönümü nedeniyle, AKUT’u davet ederek, olası depremde arama-kurtarma ve neler yapılması gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Kısa AKUT olan Arama Kurtarma Ekibi; 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 10’uncu Yıldönümü nedeniyle, 15 kişilik deneyimli ekibi ile Ada Alışveriş Merkezi’nde kurduğu Ana Kamp’ta araç gereçlerin tanıtarak, kurtarma köpeği “Lara” ile de muhteşem kurtarma gösteri sundu.

Ada Alışveriş Merkezi dışında Ana Kamp (toplanma-dağılma yeri) dedikleri içerisinde arama-kurtarma ile ilgili kurduğu çadır ile tüm araç ve gereçlerini tanıttı. AKUT Teknik Lojistik Birimi Üyesi İlke Yener, konuyla ilgili verdiği bilgide AKUT olarak kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda yaptıkları araştırma ile olay yerine giderek, burada kurdukları Ana Kamp ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

LARA MUHTEŞEMDİ

Ardından Ada Alışveriş Merkezi giriş katında AKUT K-9 Köpekli Arama Birimi tarafından, deprem ve doğada köpekli arama nasıl yapılacağını anlatarak, tatbikat yaptı.

Birimin Üyesi olan Yaşar Necmi Bingöl’ün talimatıyla “Lara” isimli köpekle tatbikatlı gösteri sundu. Verilen tüm eğitmeni tarafından kendisine verilen tüm talimatlara uyan Lara; daha önce görmediği ve kutu içinde saklanan bir kişiyi anında bularak, gerçek olayda kayıp olan kişiyi nasıl bulabileceğini gösterdi. Tatbikatı izleyen Ada AVM ziyaretçisi ve müşterileri, yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyete yaptığı alkışlarla gösterdi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]