Aksoy: Çözümü İmralı ile değil Millet ile konuşun!

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ismet Aksoy, AK Parti Hükümeti eliyle uygulanan yanlış politikaların terörü çözmek yerine daha da cesaretlendirdiğini, çözüm sürecinin adeta ‘çözülme süreci’ne dönüştüğünü söyledi. Partisinin Sakarya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendiren Aksoy, çözüm sürecinin içeriği, istikameti, amacı ve hedefinin belli olmadığını savundu. Saadet Partili Aksoy, adeta tek merkezden düğmeye basılmışçasına son dönemde terörist saldırıların birden bire artmaya başladığının altını çizdi.

Genel Kurmay Başkanlığı\'nın bile çözüm süreci ile ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını hatırlatan ismet Aksoy, “Ben daha ileri gidiyor ve diyorum ki, çözüm sürecinin sonunda ne olacağını, bu hükümet kendi de bilmiyor. Çünkü bilse böyle rotasını kaybetmiş gemi gibi bir o yana bir bu yana savrulmaz. Akşam başka konuşup, sabah başka konuşmaz. Öyle anlaşılıyor ki çözüm süreci ile ilgili en fazla bilgi sahibi olan kişi, İmralı’daki Öcalan’dır.” dedi.

İsmet Aksoy; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Hakkâri’deki hain saldırıda 3 askerin şehit edilmesi sonrası yaptığı açıklamalarda “misilleme” uyarılarında bulunması terör örgütünü “devletin karşısına dikme anlamı” taşıyor. Dedi Hakkâri’de 3 askerin şehit edilmesini, Bingöl’de öldürülen 3 PKK’lıya bağlamak ve hatta ima etmek Başbakanlık makamından telaffuz edilecek cümleler olmamalı. ‘Çözüm’ün sadece İmralı’da aranması… Abdullah Öcalan’a verilen ‘resmi muhatap’ kimliği… Ve en önemlisi bölge halkının adeta yok sayılması sorunların ‘çözümsüzlüğe’ doğru nasıl evirildiğini görmemiz için yeterli olmadı mı? dedi.

Silahların bırakılmaması, Kobani eylemlerinde ülkeyi saran şiddet gösterileri, zorla dağa kaçırılan çocuklar, Apo’nun İmralı’da rahata kavuşturulması ve daha birçok gelişmeden sonra Başbakanca yapılan “misilleme” açıklaması ülkeyi bir gerçekle yüzleştiriyor: diyen ismet Aksoy “Çözüm süreci”nde ipin ucu çoktan kaçmış. Anlaşılan o ki; sürece dair Hükümetin hükmedebildiği tek şey algı çalışmaları, \'akil adamlar\'… Çözüm süreci PKK tarafından yönetilen bir süreç haline gelmiş." dedi.

‘Güç zehirlenmesi’ yaşıyor

Terörün milletin ortak acısı olduğunu ve ortak acıların ortak kararlılıklar gerektirdiğini belirten ismet Aksoy , “AK Parti maalesef 12 yıldır iktidarda kalmanın kibriyle gerçekten bir ‘güç zehirlenmesi’ yaşamaktadır. ‘Ben güçlüyüm, istediğimi yaparım, kimseyi dinlemem’ anlayışı ile hareket etmektedir. Hükümet çözüm sürecini İmralı’yla değil milletle yürütmelidir. Öcalan ve HDP ile gizli kapılar ardında gizli planlar yapmayı bırakmalı, gerçekleri milletimizle paylaşmalıdır. Bir an evvel somut tedbir ve önlemleri devreye sokmalıdır. Örneğin, Suriye ve Irak sınırlarımızdaki istikrarsız ve kontrolsüz ortam, ülkemizi yabancı istihbarat örgütlerinin cirit attığı bir bölge haline getirmiştir. Ülkeye giren çıkan belli değildir. Bu durum ülkemiz üzerinde karanlık emelleri bulunan yabancı istihbarat ajanları için bulunmaz bir fırsat oluşturmuştur. Bunun için gerekli tedbirler büyük bir titizlikle ve acilen alınmalıdır. Yoksa endişemiz odur ki, bu tür saldırılar önümüzdeki günlerde daha da artabilir.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin sorunlarının artık bakan, başbakan değişiklikleriyle çözülemeyeceğini kaydeden SP’li Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar sadece kozmetik tedbirlerdir. Türkiye, kabine değişikliğine değil,  zihniyet değişikliğine gitmek zorundadır. O zihniyetin adresi ise Milli Görüş’tür, Saadet Partisi’dir. Türkiye’nin Milli Görüş’ün tecrübesine, basiret ve ferasetine ihtiyacı vardır.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]