Akşemsettin İlköğretim Okulu Bugün Törenle Açıldı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde yapımı tamamlanan Akşemsettin İlköğretim Okulu, Vali Hüseyin Atak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın katıldığı törenle eğitime açıldı.

Erenler ilçesi Küçük Esence ve Hasanbey köylerinin sınırında İl Özel İdaresi tarafından inşaa edilen Akşemsettin İlköğretim Okulu'nun açılışı için tören düzenlendi. Köylü kadınlarının büyük ilgi gösterdiği açılışa, Vali Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin şiir okumalarından sonra konuşan Vali Hüseyin Atak, "Geçtiğimiz yıl yapımı başlanan Küçük Esence ve Hasanbey köylerini ortak noktada buluşturan Akşemsettin İlköğretim Okulu'nun açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Okulumuzun Erenler ilçemize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyorum. Burada yetişecek çocuklarımız ülkemize ve ailelerine hayırlı bir evlat olarak yetişmelerini temenni ediyorum" dedi.
İlköğretimin zorunlu olduğunu belirten Vali Atak, "Her Türk vatandaşı ilköğretimi okumak zorundadır. Her çocuğun bu eğitimi alması için başta muhtarlar olmak üzere belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, öğretmen ve müdürlerimiz büyük görev düşüyor. İlimizde toplam öğrencisi sayısı 175 bini bulmuştur. Okullarımızdaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması için tüm kamu kurumları ellerinden gelen gayreti göstermektedir" diye konuştu.

Ardından Vali Hüseyin Atak ve Belediye Başkanı Aziz Duran'ın kurdeleyi kesmesiyle Akşemsettin İlköğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni Vali Atak ve beraberindekilerin sınıfları gezip öğrencilerle konuşmasıyla sona erdi. İl Özel İdaresi tarafından 550 bin YTL inşaa edilen Akşemsettin İlköğretim Okulu'nda toplam 220 öğrenci eğitim görecek. Okulda 8 derslik buluyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]