AKP Milletvekilleri, Bir Yılı Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya milletvekilleri, düzenledikleri basın toplantısında ülke ve Sakarya'nın meseleleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Sakarya Milletvekilleri Erol Aslan Cebeci, Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Ayhan Sefer Üstün, Orman Park'ta düzenledikleri basın toplantısında bir yıllık görev sürelerini değerlendirdi.

Milletvekili Erol Aslan Cebeci, AB üyeliğinin Türkiye'nin vazgeçilmez hedefi olduğunu ifade ederek, "2002 yılından itibaren aktif dış politika izliyoruz. AB üyeliği Türkiye'nin vazgeçilmez hedefi. Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için AB en önemli hedeftir. Türkiye'yi demokratik yaşam standartlarına kavuşması AB'den geçer. Türkiye bölgesini en güçlü ülkesi. Çevresinde yaşanan bütün problemleri çözme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kıbrıs konusunda pozisyonumuzu 180 derece çevirdik. Eskiden bize işgalci derlerdi. Şuanda biz haklı durumdayız. Şuanda dünyada 2 lig kaldı. Biri süper küme biri amatör küme. İkisinin arası yok. Ülkemizin geleceği için çocuklarımızın geleceği için biz süper kümede oynamak istiyoruz. Kuzey Irak düzenlediğimiz operasyonda dünyadan tek bir tane çatlak ses çıkmadı. Bu bizim dış politikada uyguladığımız politikanın eseridir. Teröre son 15 yılın en büyük dersini verdik. Partimiz hakkında açılan kapatma davası, kapatma kararı verilsin ya da verilmesin demokrasi ayıbıdır. Yapılan ayıp o kadar büyük ki bizim Avrupa'da laf söylememize gerek kalmadı" dedi.

Yerel yönetimler konusunda bilgiler veren Recep Yıldırım, "Yerel yönetimlerde çığır açtık. Sakarya genelinde altyapı çalışmalarında güzel bir seviyeye gelindi. Büyükşehir Belediyelerin gelirleri yüzde 36 arttı. İlçe belediyelerinin gelirleri yüzde 42 arttı. Özel İdarelerin gelirleri yüzde 56 arttı. Nüfusu 10 binin altında olan belediyelere destekleme adı altında kaynak aktarıldı" diye konuştu.

Sakarya'nın hızla büyüyen ve göç alan bir il olduğunu ifade eden Hasan Ali Çelik, "Sakarya Türkiye'nin en fazla göç alan illerinden biri. Bu Sakarya'nın büyüklüğünü gösterir. İşyeri sayısı bakımından 2006 yılında 24 bin 141 olan işyeri sayısı 2007'de 28 bin 765'e çıkmış. Sakarya sanayi ciddi anlamda ilerleme gösteriyor. Sakarya'da 3 tane OSB var. Yeni OSB'ler kurulması için çalışmalar var. Kurulan şirket sayılarında artış var. 2008 yılında 424 kilometre 2. kat asfalt atılmış. 720 kilometre asfalt yaması yapılmış. Köylerde 176 kilometre kilitli parke taşı döşenmiş. Köylerimiz şehirleşme yolundalar" dedi.
Türkiye'nin demokratikleşmesi için bir çok yasa çıkardıklarını belirten Ayhan Sefer Üstün ise, "Bunları kendi insanımız için çıkardık. Ancak bazı kesimler AB kapsamında yaptığımızı iddia ettiler. Biz bunları geleceğimiz için yapıyoruz. Yasaklarla ciddi mücadele ettik. Yeni sivil Anayasa çıkarmak için çalıştık. Türkiye'nin yeni demokratik sivil anayasaya ihtiyacı var. Bunun için çalışmalar yaptık. Ancak parti kapatma davası ile karşı karşıya kaldık. Havayı dağıtmak istediler. Bunu engellemeye çalıştılar. Ancak ne olursa olsun biz Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni sivil demokratik anayasayı çıkartacağız. Bir takım çevreler toplumda kaos ortamı oluşturmaya çalıştılar. AK Parti olarak insanımıza hizmet aşkımız devam ediyor. Anayasa Mahkemesi'nden ne çıkarsa çıksın hizmete devam edeceğiz" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]