AKM’de Müzik Ziyafeti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK Kursları Müzik Bölümü’nde eğitim gören kursiyerler, hocaları Serpil Aktaş yönetiminde AKM Tiyatro Salonu’nda Türk Halk Müziği konseri verdi.

32 kişiden oluşan topluluk bazen koro halinde, bazen de tek tek türküler seslendirdi. Anadolu’nun her yöresinden türkülerin seslendirildiği konsere Sakaryalılar büyük ilgi gösterdi. AKM Tiyatro Salonu hınca hınç dolarken, birçok kişi de konseri ayakta izlemek zorunda kaldı. Bir sene boyunca bu konser için hazırlanan kursiyerler, söyledikleri türkülerle büyük beğeni topladılar. Giydikleri kıyafetlerle de ilginç bir görüntü oluşturan kursiyerler, salonu dolduranlar tarafından dakikalarca ayakta alkışladılar.

Gerçekleştirilen konserde SAMEK kursları müzik bölümü öğretmeni Serpil Aktaş’ta türküler seslendirdi. Salonu dolduran vatandaşları, söyledikleri türkülerle bazen hüzünlendiren bazen de oyunlar oynatan Serpil Aktaş ve kursiyerler, programın sonunda konseri izleyenleri selamladılar.

SAMEK’in önemi büyük

Programın en sonunda konseri gerçekleştiren Serpil Aktaş ve kursiyerlere çiçek takdim eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İrfan Sezer, başarılı konser için kursiyerleri tebrik etti. SAMEK kurslarının önemine değinen İrfan Sezer, “Bugün burada bu keyfi yaşamak çok güzeldi. Sanatın her dalı bir başka ama Türk Halk Müziği bizim için bambaşka bir anlam ifade ediyor. Zira hepimiz bu türkülerde kendimizden bir şeyler buluyoruz. Bu güzel konseri gerçekleştiren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Kursiyerlerimizi diyorum ama artık onlar sanatkar oldular. SAMEK kurslarımız Sakarya’da büyük bir boşluğu dolduruyor. İnşallah kursiyerlerimiz çok daha güzel işlere imza atacaklar. Konserimize katılan herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]