Akif Yener Hayranlarına Müjdeli Haber!

Sakaryalı Sanatçı Akif Yener, ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında,  AKM’ de sahne aldı. Kent Meydanı’nda sergi ile başlayan program saat 11:00 itibari ile AKM’ de okulların hazırladığı çeşitli tiyatro oyunları, gösteriler ile devam etti.

Etkinliklerde, engellilerin önündeki engellerin aşılması adına mesajlar verildi.

Bu mesajları değerlendireceklerini dile getiren yetkililerin konuşmaları ile devam eden etkinlik, ilk defa engellilerin dışındakilerin böyle bir program yapmaları ise dikkat çekti.

Aksaklığa Rağmen

Sakaryalı Sanatçı Akif Yener programın sonlarında, engellilerin biraz da olsa sıkıntılarını paylaşmak, senenin bir günü de olsa onları neşelendirmek ve desteğe ihtiyacı olan insanların yanında olduğunu göstermek adına, 5 kişilik canlı bir orkestra ile sahne aldı. Yener konserine, gösterilerin uzaması nedeniyle 45 dakika geç başladı. Seyircilerin coşku dolu alkışları arasında sahneye koşarak giren Yener konserine, Sakarya için bestelediği ilk ve tek şarkı olan ‘Onun Adı Efsane Sakarya’ parçası ile başladı.

Yener’in, organizasyonda yer alan yetkililerin program süresinde yapmış olduğu aksaklık nedeniyle üzüntü duyduğu fark edilirken; sahne tecrübelerine dayanarak durumu idare ettiği ve profesyonelce konserini tamamladığı gözden kaçmadı. Yaklaşık on parçadan oluşan repertuarın içinde Gülben Ergen, Demet Akalın, Kıraç, Ferhat Göçer’in parçaları yer aldı. Yener’in parçalarına tüm salon eşlik ederken, genç sanatçı sahneden inerek hayranları ile kucaklaştı.

Engelliler İçin de Bir Parça Yazdı

Yine beş yıl önce Engelliler yararına vermiş olduğu konserde, atmosferden etkilenerek engellilerin sorunlarını ve hislerini dile getiren Akif Yener onlar için de bir şarkı yazdı.

Eserin söz ve müziği kendisine ait olan Yener, sponsor bulunması halinde parçayı hayata geçirebileceğini söylüyor. Bunun gerçekleşmesi ile Türkiye’deki tüm özürlüler için yazılmış, onların hisleri ve sıkıntılarını anlatan ilk parça olacak. Yener konu hakkında “Tüm engelliler için yazmış olduğum bu parça aranje edilip, tüm etkinliklerinde kullanılabilir. Bunun için çok az bir sermayeye ihtiyaç var. Başta Sakarya Bedensel Engelliler İl Temsilcimiz olmak üzere, Türkiye Federasyon Başkanı'nın da bu konuya ilgi göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Engellerin Aşıldığı Bir Dünya

Konser ve organizasyonların vazgeçilmez ismi Akif Yener, bu ve bunun gibi engellilerle ilgili etkinliklerde severek yer almaya devam edeceğini belirterek, “Engellilerin otobüs ile seyahatlerinde, bina giriş ve çıkışlarında çektikleri sıkıntıları gözlemlerken büyük üzüntü duyuyorum. Dilerim bundan sonraki imar tasarımlarında ve ulaşımda engellilerin de unutulmağı, Avrupa’da yaşayan engellilerin sahip olduğu imkanların sağlanmasının çok da zor olmadığını düşünüyorum. Senede bir gün de olsa bize kendilerini hatırlatan engelli dostlarıma  selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Akif Yener Sevenlerine Duyurulur

Kısıtlı imkanlarla büyük işler başaran Yener, Şimdi ise yeni bir beste “Ne aşk Ne hayat” ile müzik piyasasına geri dönüyor. Uzun bir süredir  aranje çalışmaları devam eden bestesi ve sözü sanatçının kendisine ait olan şarkı 15 gün içinde müzik sevenlerin beğenisine sunulacak.

Sakarya Haber Ajansı / Yurdagül ÖZKALAN

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]