Akdardağan: "Perakende yasası bir an önce çıkmalı"

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, “ 13 yıldır bekleyen Perakende yasası uzun süredir çıkmadı. Bu yasanın çıkmasını bir an önce bekliyoruz” dedi.

Küçük esnaf ve sanatkârların zor günler yaşadığını belirten Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, “Esnafımızın en sıkıntılı olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bizi idare edenlerin de yeni yapılacak uygulamalarda ve desteklerde esnaf ve sanatkârlara sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bizler 13 yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde bekleyen perakendecilik yasasının biran önce çıkmasını istiyoruz. Bu yasa Bakanlar Kurulu\'ndan geçmesine rağmen lobilerin baskısından dolayı çıkmadı. Alışveriş merkezlerinin yaygınlaşmasının küçük esnafa olumsuz etkisi her geçer gün artıyor. Yasanın bu sene çıkacağını umuyoruz. Perakende yasası çıktığı zaman bakkal esnafının bir ölçü rahatlayacağını beklemekteyiz. Yasanın çıkmaması en önemli sorunumuzdur. Bu sorun hükümetin çözeceği problemdir, kolay bir problem de değildir” dedi.

Küçük esnafa acilen cansuyu kredisi verilmesi gerektiğini ve tam zamanı olduğunu da belirten Başkan Akdardağan, “ Küçük esnafımıza cansuyu kredisinin verilmesi gerekiyor. Aslında şimdi tam zamanı. Cansuyu kredisi olarak yapılacak ödemenin esnafların talepleri doğrultusunda ve KGF kaydı bulunan esnafların müracaat ederek, krediden faydalanabilmesi gerekmektedir. Genel olarak piyasaların canlanması, kredi mekanizmalarının hareketlenmesi için KOSGEB\'in kredi faiz desteği uygulaması fevkalade güzel bir çalışma olmuştu. Ülkemizde işletmelerin neredeyse yüzde 100\'ünü oluşturan 3 milyon 400 bin civarındaki işletmenin küçük ve orta ölçekli olması, KOBİ\'lere yönelik bu tip desteklerin önemli olduğunu gösteriyor. Ülkemiz, ticari hayatının ve ekonomisinin önemli kesimini oluşturan KOBİ ölçekli işletmelerimizin sıfır faiz ve ödenebilir taksitlerle Cansuyu Kredisi ile yeniden desteklenmeleri, Küçük Esnaf ve Sanatkarımız ile KOBİ ölçekli firmalarımızın piyasa önemli bir hareketlilik kazandırarak, milli gelire, sanayi üretimine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sağlamaya devam edecektir. Bu nedenle 2008 yılında başlanan sıfır faizli Cansuyu Kredisi yeniden Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ ölçekli tüm işletmelere kullandırılmalıdır. Bu nedenle faizsiz cansuyu kredisinin verilmenin tam zamanıdır” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]