Akçay Deresi üzerine yaya ve araç geçidi yapıldı

Sapanca Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Sapanca Belediye Başkanlığı Teknik İşler Müdürlüğü ve Fen İşleri ekipleri, ilçe merkezinde sürdürülen yoğun çalışmalar yanında, daha önce köy tüzel kişiliğine sahip Akçay, İstanbuldere ve Memnuniye'de de çalışma başlattı. Sapanca Belediyesi, ilçe merkezine uzak yerleşimler olmasına rağmen Akçay’da Akçay Deresi üzerinde yaya ve araç geçişini düzenlemek için dere üzerine büzler döşeyip, köyde açılmadan kalmış olan yolları açarak, vatandaşların bahçelerine ve diğer kesimlere varmaları için düzenlemelerde bulundu. Aynı çalışmayı, Soğucak Yaylası’na varış güzergahında da yapan Sapanca Belediyesi, Sapanca’ya en uzak yerleşim yeri olan Memmnuniye'de de (Karagöl) yol açma çalışmaları yaptı. Ekipler bunun yanında, Akçay’da bulunan parkları elden geçirerek eksik park ekipmanlarını tamamladı. Ayrıca belediye tarafından sosyal yaşımı canlandırmak adına yapımına başlanılan Akçay Spor ve Kültür Merkezi Binası’nda da çalışmalar sürdürülüyor.

İlçe merkezine uzak yerleşimleri de ihmal etmediklerini belirten Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, uzak mahallelerde de verimli çalışmaları sürdürmeye devam edeceğini ve uzak yerleşimlerde sosyal ve ekonomik hayatı canlandırmak için, ilgili yerleşimin yapısına uygun yeni planlamalar içinde olacaklarını ifade etti.

Öte yandan Sapanca Kırkpınar Tepebaşı mahallesinde atıl durumda olan bir alan Tepebaşı Ersin Park olarak Sapanca Belediyesi tarafından düzenleniyor. Tepebaşı Gençliği ve Jeofizik Mühendisi Musa Balkaya tarafından hazırlanarak, Sapanca Belediyesi’ ne sunulan Tepebaşı Ersin Park’ın yapılması için çalışmalar başlatılıyor. Tepebaşı Ersin Park’ ın projesinin Tepebaşı Gençliği ve Jeofizik Mühendisi Musa Balkaya tarafından hazırlanarak belediyeye teklif edilmesi konusunda Tepebaşı Gençliği ve Musa Balkaya’ya teşekkür eden Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Tepebaşı gençliğinin duyarlılıklarından dolayı kutladığını ve atıl durumda bulunan Tepebaşı’ndaki alana estetik bir park yapılarak, mahallelilerin yeni bir sosyal mekanda zaman geçirebileceklerini ve çeşitli etkinlikleri için bu parkın kullanılacağını ifade etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]